Lokanta Usülü Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğüs fileto( Ben daha lezzetli olduğunu düşündüğüm için 3 adet but eti kullandım )
- 5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı pirinç
Terbiyesi için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1/2 (yarım) limon suyu
Lokanta Usülü Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı
- Orta boy derin bir tencere içine 1 adet tavuk göğsü filetoyu koyun.
- Üzerine 5 su bardağı su döküp, yumuşayana kadar haşlayın.
- Daha sonra haşladığınız tavuk etini suyundan alıp, soğumaya bırakın.
- Ardından tavuk etini küçük küçük parçalara ayırın.
- Diğer tarafta başka orta boy derin bir tencere içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağı koyup, eritin.
- Yağın üzerine 1 yemek kaşığı un ekleyip, 1 dakika kavurun.
- Ardından kavurduğunuz unun üzerine tavuk suyunun tamamını döküp, hızlıca karıştırın.
- Çorba suyunun içine 2 yemek kaşığı pirinç ekleyip, pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
- Çorbanın terbiyesi için; küçük bir kap içine 1 adet yumurta sarısı, yarım limon suyu, 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 diş rendelenmiş sarımsak koyun.
- Pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın.
- Daha sonra çorba suyundan 1 kepçe alın. Terbiyenin içine ekleyip, iyice karıştırarak ılımasını sağlayın.
- Ardından terbiyeyi, çorba suyuna azar azar döküp, hızlı bir şekilde karıştırarak, kaynamaya bırakın.
- Çorba kaynadıktan sonra içine tavuk etlerini, damak tadınıza göre tuz ve karabiber koyun.
- Çorbayı karıştırıp, 1-2 taşım daha kaynatıp, ocağın altını kapatın.
- Çorbanın kıvamı koyu ise üzerine azar azar sıcak su ekleyip, 1 taşım daha kaynatabilirsiniz.
Afiyetler olsun -
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder