Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Lokanta Usülü Tavuk Çorbası

Lokanta Usülü Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğüs fileto( Ben daha lezzetli olduğunu düşündüğüm için 3 adet but eti kullandım )
  • 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı pirinç
Terbiyesi için:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1/2 (yarım) limon suyu

Lokanta Usülü Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Orta boy derin bir tencere içine 1 adet tavuk göğsü filetoyu koyun.
  2. Üzerine 5 su bardağı su döküp, yumuşayana kadar haşlayın.
  3. Daha sonra haşladığınız tavuk etini suyundan alıp, soğumaya bırakın.
  4. Ardından tavuk etini küçük küçük parçalara ayırın.
  5. Diğer tarafta başka orta boy derin bir tencere içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağı koyup, eritin.
  6. Yağın üzerine 1 yemek kaşığı un ekleyip, 1 dakika kavurun.
  7. Ardından kavurduğunuz unun üzerine tavuk suyunun tamamını döküp, hızlıca karıştırın.
  8. Çorba suyunun içine 2 yemek kaşığı pirinç ekleyip, pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
  9. Çorbanın terbiyesi için; küçük bir kap içine 1 adet yumurta sarısı, yarım limon suyu, 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 diş rendelenmiş sarımsak koyun.
  10. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın.
  11. Daha sonra çorba suyundan 1 kepçe alın. Terbiyenin içine ekleyip, iyice karıştırarak ılımasını sağlayın.
  12. Ardından terbiyeyi, çorba suyuna azar azar döküp, hızlı bir şekilde karıştırarak, kaynamaya bırakın.
  13. Çorba kaynadıktan sonra içine tavuk etlerini, damak tadınıza göre tuz ve karabiber koyun.
  14. Çorbayı karıştırıp, 1-2 taşım daha kaynatıp, ocağın altını kapatın.
  15. Çorbanın kıvamı koyu ise üzerine azar azar sıcak su ekleyip, 1 taşım daha kaynatabilirsiniz.
Afiyetler olsun 💚-

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?