Mini Bazlama

Mini Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı sut
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Mini Bazlama Tarifi Yapılışı

  1. Süt ve suyu parmak yakmayacak şekilde ısıtıyoruz
  2. Mayayı ekleyip birkaç dakika mayanın aktifleşmesini bekliyoruz.
  3. Yoğurma kabına şeker tuz ve sıvıyağı koyup karıştırıyoruz.
  4. Aktifleşen mayayı ekleyip karıştırıyoruz.Yavas yavas un ekleyip ele yapışmayan yumusak bir hamur yoğuruyoruz
  5. Hamurun üzerini kapatıp yarım saat kadar mayalanmasını bekliyoruz
  6. 2 katına çıkan hamuru 3 bezeye ayırıyoruz.
  7. Merdane ile ne çok kalın ne çok ince olacak şekilde açıyoruz Su bardağı ile kesiyoruz
    eger biraz büyük isterseniz minik bir tencere kapağı ile yapabilirsiniz
  8. Şekil verdiğimiz hamurları üzerine temiz bez örterek 10 dakika daha bekletiyoruz
  9. Yanmaz yapışmaz tavayı orta ayar ateşte iyice ısıtıyoruz
  10. Isınan tavaya hamurları dizip arkalı önlü kızarana kadar pişiriyoruz
    Ateş ayarı mutlaka orta ayarda olmalı yüksek ayarda içi çiğ kalır kısık ateşte kuruyacaktir.

Yorumlar