Mini Köstebek Pasta Tarifi

Mini Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardağı un
Arası için:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 paket krem şanti
  • 1 küçük kase damla çikolata
  • 2 adet muz

Mini Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı



  1. Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
  2. Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım.
  3. Sonra sırasıyla kakao, kabartma tozu, vanilin ve unu ekleyelim.
  4. Hazırladığımız harcı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökelim.
  5. Kekimizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirelim.
  6. Pişen kekten ilk sıcaklığı geçtikten sonra bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar elde edelim.
  7. Kalan kısmı rondodan geçirelim.
  8. Arası için 2 su bardağı soğuk süt ile 2 paket krem şantiyi çırpalım.
  9. Katılaşınca damla çikolatayı ekleyelim ve buzdolabına kaldıralım.
  10. Keki tepsiye alalım.
  11. Üzerine doğradığımız muzları yerleştirelim.
  12. Krem şantiyi muzların üzerine hafif bombeli olacak şekilde yayalım.
  13. Üzerini rondodan geçirdiğimiz kek parçaları ile kaplayalım.
  14. Buzdolabında 3–4 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Yorumlar