Mini Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1, 5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı un
Arası için:
- 2 su bardağı süt
- 2 paket krem şanti
- 1 küçük kase damla çikolata
- 2 adet muz
Mini Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
- Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım.
- Sonra sırasıyla kakao, kabartma tozu, vanilin ve unu ekleyelim.
- Hazırladığımız harcı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökelim.
- Kekimizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirelim.
- Pişen kekten ilk sıcaklığı geçtikten sonra bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar elde edelim.
- Kalan kısmı rondodan geçirelim.
- Arası için 2 su bardağı soğuk süt ile 2 paket krem şantiyi çırpalım.
- Katılaşınca damla çikolatayı ekleyelim ve buzdolabına kaldıralım.
- Keki tepsiye alalım.
- Üzerine doğradığımız muzları yerleştirelim.
- Krem şantiyi muzların üzerine hafif bombeli olacak şekilde yayalım.
- Üzerini rondodan geçirdiğimiz kek parçaları ile kaplayalım.
- Buzdolabında 3–4 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder