Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
- 250-300 gr çiğ kadayıf (hazır kızartılmış da alabilirsiniz)
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1. 5 su bardağı ceviz
Muhallebi İçin ;
- 1 litre süt
- 2 Türk kahvesi fincanı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
Muhallebili Kadayıf Tarifi Yapılışı
- Muhallebi için krema hariç tüm malzemeyi çırpıcı ile topak kalmayacak şekilde karıştırıp ocağa alın.
- Orta ateşte kaynayıp koyulaşana kadar pişirin.
- Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Diğer yandan çiğ kadayıf kullanacaksanız önceden buzlukta biraz bekletin sertleşince doğraması daha kolay oluyor.
- İnce kıydığınız kadayıfa erittiğiniz 5 yemek kaşığı yağ ve şekeri de ekleyip harmanlayın ve ocakta sürekli karıştırarak kavurun (ben fırında ara ara karıştırarak yapıyorum çok daha kolay oluyor).
- Rengi döndükten sonra cevizi de ekleyip harmanlayın. şekerden dolayı bazı yerleri topaklanmış olabilir onları ayırmanızı ya da elinizle ezmenizi tavsiye ederim.
- Soğuyan muhallebiye kremayı ekleyip mikser ile 5 dakika kadar çırpın. İster çember kalıp ister kare borcam tabanına kadayıfın yarısını, ortasına muhallebiyi üste de kalan muhallebiyi ekleyip buzdolabında bekletin. Ben görsel fikir olması açısından 1 tane de kupta hazırladım çok şık oldu. Ayrıca görselde paylaştığım tatlım da hazır kavrulmuş kadayıf kullandım daha pratik olduPüf Noktası : Bu tatlıyı yiyeceğiniz gün yapın ya da üstüne dökeceğiniz kadayıfı servis edeceğiniz zaman dökün yoksa yumuşar pilav gibi olur
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder