Muhallebili Pasta

Muhallebili Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi malzeme:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağına yakın şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 30 gr margarin
  • 1 paket vanilya
Üzeri:
  • Çikolata sosu
  • +eti kakaolu bisküvi

Muhallebili Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Margarin ve vanilya hariç malzemeler tencereye konur orta ateşte karıştırılır.
  2. Kaynamaya yakın margarin ve vanilya eklenir kıvam alıp kaynayınca kapatılır.
  3. Kare borcama eti kakaolu bisküviler dizilir.
  4. Biraz kalın oluyor diye tercih ettim alt tabanı ıslatmadım.
  5. Üzerine ılınmış muhallebi yayılır.
  6. Muhallebinim üzerine sütle ıslatılmış bisküviler dizilir.
  7. Üzerine 2. 5 su bardağı süt ile hazırladığımız çikolata sosu dökülür. Bir gece beklettikten sonra tam kıvamında oluyor. Afiyet olsun.

Yorumlar