Önceden Pişirilmiş İç Harcıyla Garanti Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
Lahmacun Hamuru İçin;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 dolu yemek kaşığı instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un( Ben 7, 5 bardak un kullandım)
İç Malzemeler;
- 500 gr Kıyma
- 1 adet soğan
- 3 adet sivri biber
- 2 adet domates
- İstenilen miktarda maydanoz
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı iç yağı(kıymam yağsız olduğu için ekledim siz eklemeyebilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Önceden Pişirilmiş İç Harcıyla Garanti Lahmacun Tarifi Yapılışı
Herkese merhaba Nefis bir lahmacun yapmaya hazır mıyız?Senegal’de Türk restoranı olmadığı için özlediğimiz de iş başa düşüyor. Malzeme kalitesinden kaynaklı olarak aynı tadı tabiki vermiyor ama benim gibi gurbette olanlar beni anlayacaktır hasreti bir nebze olsun dindiriyor. Ben içinin çiğ kalması ihtimalini ortadan kaldırmak için öncesinde iç harcını tavada pişirerek lahmacunumu hazırlıyorum başlamadan bunu belirtmek isterim. Siz isterseniz pişirmeden de yapabilirsiniz. Malzemeler hazırsa artık başlayalım.
- İlk olarak hamurumuzu hazırlamakla başlayalım.
- Yoğurma kabımıza önce ılık sütü alalım.
- İçine maya ve şeker ilavesi yapıp maya eriyene kadar karıştıralım.
- Daha sonra ılık suyu, tuzu ve sıvı yağı ilave edip şöyle bir hızlıca karıştıralım.
- Ben kullandığım 7, 5 su bardağı unun 3 bardağını bu aşamada ekledim ve boza kıvamında bir karışım oldu.
- Bu şekilde üzerine bir tepsi kapatalım ve 15 dk ön mayalama işlemi yapalım.
- Ön mayalama işleminden sonra kalan unu da yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ele yapışmayan kıvamda bir hamur yoğuralım.
- Yoğurma kabını poşetle güzelce saralım ve yanmayan fırının içinde 30 dk. mayalanıp kabarması için bekleyelim.
- Bu esnada iç hacı pişirelim. Geniş bir tavaya sıvı yağ alalım ve soğan ilavesi yaparak kavuralım.
- Daha sonra kıymayı ekleyelim ve rengi dönene kadar kavurmaya devam edelim.
- Ardından doğradığımız sivri biberleri de ilave edelim.
- Biberler de biraz piştikten sonra domates, ince kıyılmış maydanoz ilavesi yapalım ve baharatları da ekleyip karıştıralım.
- En son olarak salçaları ilave edip 5 dk karıştırıp altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Bu esnada hamurumuz mayalanmış olmalı mayalanan hamuru bir kaç kere tekrar yoğuralım içindeki hava kabarcıkları gitsin.
- Daha sonra tezgaha azıcık un serpip mandalina büyüklüğünde yuvarladığımız bezemizi servis tabağından az daha büyük ve çok kalın olmayacak şekilde açalım.
- Yağsız olan teflon tavaya(ben krep tavasını kullandım) açtığımız lahmacun hamurunu orta ateşte hafif göz göz olmaya başlayıncaya kadar pişirelim. (Dikkat edelim çok pişmesin sadece minik minik kabarması yeterli)
- İç harcından istediğimiz miktarda alıp hafif pişmiş olan hamurun üzerine yaydıralım.
- Pişerken üzerine büyük bir kapak kapatalım buharı içinde kalsın güzelce pişsin.
- Daha sonra çeşitli yeşillik, soğan, domates ve tabi ki limonla servis edip afiyetle yiyebilirsiniz.
- Ben iç harcı bol bol koyduğum için harcın yettiği kadar 8 adet lahmacun çıkardım.
- Kalan hamurla 1 somun ekmek ve 2 adet bazlama çıkardım. Bunu dikkate almanızda fayda var. Sevgiler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder