Pamuk Kekim

Pamuk Kekim Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 büyük boy yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı oda sıcaklığında süt
  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • 2 su bardağı
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 büyük çay bardağı çiğ susam
  • Kalıbı yağlamak için margarin veya tereyağı

Pamuk Kekim Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaları derin bir kaba kırıyoruz.
  2. 1 su bardağı şekeri ekleyip krema kıvamına gelene kadar iyice çırpıyoruz.
  3. Daha sonra sıvı yağ ve süt ekliyoruz ve mikserle karıştırmaya devam ediyoruz.
  4. Elediğimiz un, kabartma tozu, ve vanilyayı ilave ederek yavaşça karıştırıyoruz.
  5. Kek kalıbını yağlıyoruz sonra susamı serpiyoruz
  6. Karışımı kek kalıbına döküp 180 derecede üstü kızarana kadar pişirelim.
  7. 150 dereceye çekip içi iyice pişene kadar pişirelim.
  8. Çıkarmadan önce çatalla kontrol edelim çıkarıp iyice soğumasını bekletip ters çevirip kalıptan çıkaralım 

Yorumlar