Pamuk Kekim
Pamuk Kekim Tarifi İçin Malzemeler
- 3 büyük boy yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı oda sıcaklığında süt
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- 2 su bardağı
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 büyük çay bardağı çiğ susam
- Kalıbı yağlamak için margarin veya tereyağı
Pamuk Kekim Tarifi Yapılışı
- Yumurtaları derin bir kaba kırıyoruz.
- 1 su bardağı şekeri ekleyip krema kıvamına gelene kadar iyice çırpıyoruz.
- Daha sonra sıvı yağ ve süt ekliyoruz ve mikserle karıştırmaya devam ediyoruz.
- Elediğimiz un, kabartma tozu, ve vanilyayı ilave ederek yavaşça karıştırıyoruz.
- Kek kalıbını yağlıyoruz sonra susamı serpiyoruz
- Karışımı kek kalıbına döküp 180 derecede üstü kızarana kadar pişirelim.
- 150 dereceye çekip içi iyice pişene kadar pişirelim.
- Çıkarmadan önce çatalla kontrol edelim çıkarıp iyice soğumasını bekletip ters çevirip kalıptan çıkaralım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder