Patlıcan Söğürme Tarifi İçin Malzemeler
- 4 patlıcan
- 3 kapya biber
- 2 domates
- 1 kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 3 adet yeşil biber
- 3-4 sağ maydanoz
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Patlıcan Söğürme Tarifi Yapılışı
Dillere destan nefis bir lezzet. İster kahvaltıya ister akşam yemek yanına yerine sunulabilecek bir tat. Muhakkak denenmesi gereken bir tarif geliyor.
- Kapya biber ve patlıcanları yıkayıp bir kaç yerinden delelim.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup 200 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.
- Soğuyunca kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkaralım.
- Çok küçük olmayacak şekilde doğrayalım.
- Tavada soğan, biber ve sarımsağı kavuralım.
- Kabukları soyulmuş domatesleri küp küp doğrayıp kavrulmuş soğanlara ekleyelim. Kaşıkla hafif ezelim.
- Domatesler eriyince patlıcan ve kapya biberleri ekleyip karıştıralım.
- Tuzunu ekleyelim. 2 dakika daha kısıkta kavurup kapatalım.
- Ilınınca maydanoz ekleyip servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder