20 Eylül 2019 Cuma

Patlıcan Söğürme

Patlıcan Söğürme Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 patlıcan
  • 3 kapya biber
  • 2 domates
  • 1 kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3 adet yeşil biber
  • 3-4 sağ maydanoz
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Patlıcan Söğürme Tarifi Yapılışı

Dillere destan nefis bir lezzet. İster kahvaltıya ister akşam yemek yanına yerine sunulabilecek bir tat. Muhakkak denenmesi gereken bir tarif geliyor.
  1. Kapya biber ve patlıcanları yıkayıp bir kaç yerinden delelim.
  2. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup 200 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.
  3. Soğuyunca kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkaralım.
  4. Çok küçük olmayacak şekilde doğrayalım.
  5. Tavada soğan, biber ve sarımsağı kavuralım.
  6. Kabukları soyulmuş domatesleri küp küp doğrayıp kavrulmuş soğanlara ekleyelim. Kaşıkla hafif ezelim.
  7. Domatesler eriyince patlıcan ve kapya biberleri ekleyip karıştıralım.
  8. Tuzunu ekleyelim. 2 dakika daha kısıkta kavurup kapatalım.
  9. Ilınınca maydanoz ekleyip servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder