Pratik Yayla Çorbası Tarifi

Pratik Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 fincan yağ
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 et bulyon
  • 5 su bardağı su

Pratik Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurdu ve yumurtayı tencereye alıp çırpalım
  2. Ardından unu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  3. Suyumuzu karıştırmayı bırakmadan yavaşça ekleyelim. ki unlar top top olmasın :)
  4. Yağı ve naneyi ekleyip biraz daha çırpalım ve ocağa alalım.
  5. Azıcık ısınınca bulyonu ekleyelim karıştırmaya devam edelim.
  6. Kaynadıktan sonra tuzu da ekleyip 7-8 dakika kadar daha kaynatalım. altı kısık olsun ki taşmasın.


Servise hazır :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...