Ana içeriğe atla
Şehriye Pilavı Tarifi  İçin Malzemeler
- 2 su bardağı arpa şehriye
 
- 2 yemek kaşığı tereyağı
 
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
- 3 su bardağı sıcak su
 
- Tuz
 
- Tavuk bulyon (isteğe bağlı)
 
Şehriye Pilavı Tarifi  Yapılışı
- Pilav tenceresine tereyağını koyarak eritin, sıvı yağı ekleyin.
 
- Şehriyeleri ekleyin ve biraz kırmızılaşana kadar yani rengini alana kadar kavurun.
 
- Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin, ben 3 su bardağı ekledim. Gerekirse ilave yapabilirsiniz. .
 
- İsteğe bağlı olarak bu aşamada bulyonu ekleyebilirsiniz.
 
- Son olarak tuzunu da ekleyerek kapağını kapatın.
 
- Şehriyeler suyu çekince altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder