Şifa Deposu Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet baget tavuk
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 3 adet patates
- 4 diş sarımsak
- Varsa birkaç adet tane karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
Sos İçin ;
- 1 adet limon
- 3 yemek kaşığı un
- Yarım bardak su
Şifa Deposu Tavuk Haşlama Tarifi Yapılışı
Sevgili arkadaşlarım daha eylül ayına yeni girdiğimiz su günlerde tatlı kızım hemen nezle oldu. Benden tavuk haşlama yapmamı istedi. Ben de hemen hazırladım. C vitamini deposu. İşte tarif :
- Tavukları düdüklü tencereye koyalım. Sebzeleri doğrayıp tavukların üstüne koyalım.
- Tuz, karabiber, kekik ekleyelim. Malzemelerin üstüne geçecek kadar su koyalım ve düdüklü de 20 dakika haşlayalım.
- Bu arada limonu sıkıp un ve suyla karıştırıp çırpalım.
- Tavuklar pişince daha sıcakken sosumuzu üzerine dökelim ve bir taşım daha kaynatalım.
- Havaların soğuduğu günlerde inanılmaz lezzetli bir o kadar da hafif bir lezzet. Hasta olanın da olmayanın da beğendiği bu yemeği çok tavsiye ediyorum arkadaşlar.
Haydi afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder