Tavuk Haşlama Tarifi
Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 büyük tavuk but
- 2 adet havuç (soyulmuş, yıkanmış)
- 1 adet kuru soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 2 adet büyük patates (soyulmuş, yıkanmış)
- Tuz, hafif karabiber
Tavuk Haşlama Tarifi Yapılışı
- Butlar iyice yıkanır, uygun bir tencereye konur.
- Tuz serpilir ve butları geçecek kadar su ile doldurulur ve kaynamaya bırakılır.
- Kaynamaya başladıktan sonra üstü kapatılarak orta ateşte pişmeye bırakılır. Pişme esnasında oluşan köpük alınır.
- Pişmeye yakın ocaktan alınır, butların derisi soyulur (haşlamadan öncede soyabilirsiniz) ve isteye göre ufak veya büyük tiftiklenir.
- Suyu süzgeçten geçirilir.
- Tencereye sıvı yağ konur, olabildiğince küçük doğranmış soğan eklenir karıştırılarak (orta ateşte) kavrulur.
- İstenilen büyüklükte doğranmış patates ve havuç eklenir biraz kavurduktan sonra rendelenmiş sarımsak eklenir ve bir kaç kez karıştırılarak kavrulur.
- Süzgeçten geçirilen haşlama su eklenir, tuzu kontrol edilir ve orta ateşte üstü kapalı sebzeler pişene kadar pişmeye bırakılır.
DENEYECEKLERE Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder