Tavuklu Mantarlı Sebze Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bütün tavuk göğsü
 - 1 paket mantar
 - 1 adet kuru soğan
 - 1 adet domates
 - 2 diş sarımsak
 - 1 adet kapya biber
 - 1 adet yeşil top biber
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 - 1 tatlı kaşığı siyah pul biber
 
Tavuklu Mantarlı Sebze Yemeği Tarifi Yapılışı
Resûlullâh (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyuruyor;
“Siz kendinizden aşağı olanlara bakınız; sizden yukarı olanlara bakmayınız.
Çünkü böyle yapmak, Allah’ın üzerinizdeki nimetlerini küçümsememeniz için daha uygundur. ” ( Hadis-i Şerif)
Çünkü böyle yapmak, Allah’ın üzerinizdeki nimetlerini küçümsememeniz için daha uygundur. ” ( Hadis-i Şerif)
- Öncelikle fotoğraftaki gibi tavuğu dörde bölelim.
 - Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı koyup tavuğu içerisinde mühürleyelim.
 - Tavukları içerisinden çıkarıp tavaya sıvı yağ ekleyelim.
 - Doğradığımız soğanı mantarı biberleri ve domatesi içerisine ekleyip kavuralım.
 - Ardından salçayı ve pul biberleri karabiberi ekleyelim.
 - Önceden mühürlediğimiz tavukları da ekleyip kapağını kapatarak pişmeye bırakalım.
Pişen yemeğimiz servise hazırdır Afiyet Olsun 
Yorumlar
Yorum Gönder