Terbiyeli Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1500 gram (7 bardak) et suyu yada 2 tablet et bulyon katılabilir
 - 400 gram (2 büyükçe) patates, soyulup doğranmış
 - 150 gram (1 orta) soğan, ince doğranmış
 - 1 adet kereviz sapı (isteğe bağlı)
 - 1 kahve kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
 - 30 gram (2 silme çorba kaşığı) tereyağ veya sıvı bitkisel yağ
 - 1 bardak su
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 kahve kaşığı karabiber
 
Terbiyesi İçin ;
- 150 gram (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı) süt
 - 50 gram (3 silme çorba kaşığı) tereyağ veya sıvı bitkisel yağ
 - 50 gram (2 tepeleme dolu çorba kaşığı) un
 - 2 yumurta sarısı
 
Terbiyeli Patates Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tencerede yağ kızdırılıp soğanlar konularak soğanlar sararıncaya kadar aşağı yukarı 8-10 dakika kavrulur.
 - Bu soğanlara 1 bardak su, kereviz sapı, ve doğranmış patatesler eklenip patatesler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika haşlanır.
 - Haşlandıktan sonra eğer konulduysa kereviz sapı çıkarılıp atılır ve kimyon (isteğe bağlı), tuz, karabiber eklenir.
 - Sıcak olarak et suyu yada 2 tablet et bulyon çözülmüş sıcak suyu katılır. 3-5 dakika daha beraber kaynatılır.
 - Bu karışım tel süzgeçten yada el blenderinden geçirilir ve soğumaması için çok kısık ateşte bırakılır.
 - Terbiyesi için , küçük bir tencerede 50 gram yağ kızdırılıp un katılır ve hafifçe sararıncaya ve güzel kokmaya :) başlayıncaya kadar 6-8 dakika kavrulur.
 - Kavrulması tamamlanınca bir yandan kuvvetlice karıştırırken, bir yandan da sicim gibi akıtarak sütü eklenir.
 - Sütü ekledikten sonra 2 yumurta sarısı da eklenir.
 - Çorbanın suyundan 4-5 kepçe ilave edilip tekrar karıştırılır. Eğer çok topaklı olursa terbiyeyi de blenderdan geçirebilirsiniz. Bu karışım çorbaya eklenir. Birkaç dakika daha kaynatılır.
 - Tabağa aldıktan sonra üzerine yağda eritilmiş kırmızı biber yada nane de katabilirsiniz. Afiyet olsun. :)
 
Yorumlar
Yorum Gönder