Terbiyeli Patates Çorbası

Terbiyeli Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1500 gram (7 bardak) et suyu yada 2 tablet et bulyon katılabilir
  • 400 gram (2 büyükçe) patates, soyulup doğranmış
  • 150 gram (1 orta) soğan, ince doğranmış
  • 1 adet kereviz sapı (isteğe bağlı)
  • 1 kahve kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • 30 gram (2 silme çorba kaşığı) tereyağ veya sıvı bitkisel yağ
  • 1 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kahve kaşığı karabiber
Terbiyesi İçin ;
  • 150 gram (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı) süt
  • 50 gram (3 silme çorba kaşığı) tereyağ veya sıvı bitkisel yağ
  • 50 gram (2 tepeleme dolu çorba kaşığı) un
  • 2 yumurta sarısı

Terbiyeli Patates Çorbası Tarifi Yapılışı



  1. Tencerede yağ kızdırılıp soğanlar konularak soğanlar sararıncaya kadar aşağı yukarı 8-10 dakika kavrulur.
  2. Bu soğanlara 1 bardak su, kereviz sapı, ve doğranmış patatesler eklenip patatesler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika haşlanır.
  3. Haşlandıktan sonra eğer konulduysa kereviz sapı çıkarılıp atılır ve kimyon (isteğe bağlı), tuz, karabiber eklenir.
  4. Sıcak olarak et suyu yada 2 tablet et bulyon çözülmüş sıcak suyu katılır. 3-5 dakika daha beraber kaynatılır.
  5. Bu karışım tel süzgeçten yada el blenderinden geçirilir ve soğumaması için çok kısık ateşte bırakılır.
  6. Terbiyesi için , küçük bir tencerede 50 gram yağ kızdırılıp un katılır ve hafifçe sararıncaya ve güzel kokmaya :) başlayıncaya kadar 6-8 dakika kavrulur.
  7. Kavrulması tamamlanınca bir yandan kuvvetlice karıştırırken, bir yandan da sicim gibi akıtarak sütü eklenir.
  8. Sütü ekledikten sonra 2 yumurta sarısı da eklenir.
  9. Çorbanın suyundan 4-5 kepçe ilave edilip tekrar karıştırılır. Eğer çok topaklı olursa terbiyeyi de blenderdan geçirebilirsiniz. Bu karışım çorbaya eklenir. Birkaç dakika daha kaynatılır.
  10. Tabağa aldıktan sonra üzerine yağda eritilmiş kırmızı biber yada nane de katabilirsiniz. Afiyet olsun. :)

Yorumlar