Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg patlıcan
- Kızartmak için zeytinyağı
- 1 orta boy kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2 orta boy domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım kahve fincanı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı koruk suyu(limon suyu)
- 1 çay bardağı sıcak su
Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi Yapılışı
Çok kolay, çok pratik bir o kadar da lezzetli bir patlıcan yemeği ister sıcak ister soğuk, ister ana yemek isterseniz meze olarak ikram edebileceğiniz bir lezzet denemenizi tavsiye ederim
- Yıkayıp çizgili soyduğumuz patlıcanları tuzlu suda 15dk bekleyelim acı suyu çıksın.
- Kurulayıp zeytinyağında kızartıp tencereye alalım.
- Yarım fincan zeytinyağı doğranmış soğan ve sarımsakları kavuralım.
- Kabuklarını soyup küp doğranmış domates ve baharatları ekleyelim.
- Kavrulan malzemeye baharat ilave edip bir taşım kaynatalım.
- Patlıcanların üzerine yayalım.
- Koruk suyu yada limon suyu ekleyelim.
- 1 çay bardağı sıcak su ilave edip tencereyi altı kısık şekilde pişmeye bırakalım.
- Pişen yemeğimizi servis edebiliriz.
Afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder