21 Eylül 2019 Cumartesi

Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi

Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • Kızartmak için zeytinyağı
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 orta boy domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı koruk suyu(limon suyu)
  • 1 çay bardağı sıcak su

Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi Yapılışı

Çok kolay, çok pratik bir o kadar da lezzetli bir patlıcan yemeği ister sıcak ister soğuk, ister ana yemek isterseniz meze olarak ikram edebileceğiniz bir lezzet denemenizi tavsiye ederim 🌸🌸🌸
  1. Yıkayıp çizgili soyduğumuz patlıcanları tuzlu suda 15dk bekleyelim acı suyu çıksın.
  2. Kurulayıp zeytinyağında kızartıp tencereye alalım.
  3. Yarım fincan zeytinyağı doğranmış soğan ve sarımsakları kavuralım.
  4. Kabuklarını soyup küp doğranmış domates ve baharatları ekleyelim.
  5. Kavrulan malzemeye baharat ilave edip bir taşım kaynatalım.
  6. Patlıcanların üzerine yayalım.
  7. Koruk suyu yada limon suyu ekleyelim.
  8. 1 çay bardağı sıcak su ilave edip tencereyi altı kısık şekilde pişmeye bırakalım.
  9. Pişen yemeğimizi servis edebiliriz.
    Afiyet şifa olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder