7 Ekim 2019 Pazartesi

5 Çayı Yanı İki Renkli Kek Tarifi

5 Çayı Yanı İki Renkli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığındaki)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 25g kakao (3 yemek kaşığı)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı elenmiş un
  • Kakaolu karışımı açmak için 3 yemek kaşığı süt
  • 1 limon kabuğu rendesi ve suyu

5 Çayı Yanı İki Renkli Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alalım. Yumurtalarımız beyazlaşıp köpük köpük olanaka kadar mikser ile iyice çırpalım. (Boza kıvamında olana kadar )
  2. Süt, sıvıyağ ve vanilyayı ilave edip tekrar çırpıyorum. Çok fazla çırpıp köpüğünü söndürmeyelim.
  3. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyerek son kez çırpalım.
  4. Kek hamurumuzun 3te birini tereayğ ile yağlanmış kek kalıbımıza boşaltalım.
  5. Kalan sade hamurumuza kakaomuzu ve sütümüzü ekleyip tekrar çırpalım.Burda undan una farklıklık gösterebilir o yüzden süt miktarına dikkat edelim çok cıvık bir hamur olmasın .
  6. Kakaolu kek hamurumuzu da sade hamurmuzun üzerine gezdirerek boşaltalım.
  7. Kürdan ile şekil verelim.
  8. Önce 150 derece fırında yaklaşık 15 dk pişirelim, ardından 180 dereceye yükselterek yaklaşık 25 dakika pişirelim.
  9. Kekimizi fırından alarak soğumaya bırakalım.
  10. Soğuyan kekimizi kalıptan çıkartalım. Kekimiz tamamen soğumadan çıkardığımız kekimiz parçalanabilir buna dikkat edelim.
  11. Dilimledikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder