Ana içeriğe atla
5 Çayı Yanı İki Renkli Kek Tarifi
 
5 Çayı Yanı İki Renkli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığındaki)
 
- 1 su bardağı sıvı yağ
 
- 1 su bardağı süt
 
- 1 su bardağından biraz fazla toz şeker
 
- 25g kakao (3 yemek kaşığı)
 
- 1 paket vanilya
 
- 1 paket kabartma tozu
 
- 2,5 su bardağı elenmiş un
 
- Kakaolu karışımı açmak için 3 yemek kaşığı süt
 
- 1 limon kabuğu rendesi ve suyu
 
5 Çayı Yanı İki Renkli Kek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alalım. Yumurtalarımız beyazlaşıp köpük köpük olanaka kadar mikser ile iyice çırpalım. (Boza kıvamında olana kadar )
 
- Süt, sıvıyağ ve vanilyayı ilave edip tekrar çırpıyorum. Çok fazla çırpıp köpüğünü söndürmeyelim.
 
- Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyerek son kez çırpalım.
 
- Kek hamurumuzun 3te birini tereayğ ile yağlanmış kek kalıbımıza boşaltalım.
 
- Kalan sade hamurumuza kakaomuzu ve sütümüzü ekleyip tekrar çırpalım.Burda undan una farklıklık gösterebilir o yüzden süt miktarına dikkat edelim çok cıvık bir hamur olmasın .
 
- Kakaolu kek hamurumuzu da sade hamurmuzun üzerine gezdirerek boşaltalım.
 
- Kürdan ile şekil verelim.
 
- Önce 150 derece fırında yaklaşık 15 dk pişirelim, ardından 180 dereceye yükselterek yaklaşık 25 dakika pişirelim.
 
- Kekimizi fırından alarak soğumaya bırakalım.
 
- Soğuyan kekimizi kalıptan çıkartalım. Kekimiz tamamen soğumadan çıkardığımız kekimiz parçalanabilir buna dikkat edelim.
 
- Dilimledikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder