Antibiyotik Etkisi Soğan Çorbası Tarifi

Antibiyotik Etkisi Soğan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı
  • Tavuk suyu (veya Süt)
Sosu İçin;
  • Yeşil sivri tatlı biber
  • Pulbiber
  • Tereyağı

Antibiyotik Etkisi Soğan Çorbası Tarifi Yapılışı

Soğan çorbası bir o kadar pratik ve leziz. Hem de bu kış aylarında bir o kadar da faydalı. Başlayalım yapımına;
  1. Çorbanın ana malzemesi olan kuru soğanları yarım ay şeklinde ince ince kesin.
  2. Sarımsakları rendeleyin.
  3. Tereyağı ve zeytinyağını bir tencerede kızdırın.
  4. Yarım ay şeklinde doğranmış kuru soğan ve sarımsağı katıp kısık ateşte soteleme işlemine başlayın. 🔥
  5. Soğanlar renk değiştirip yumuşayıncaya kadar pişirin.
  6. Unu ekleyip kokusu çıkıp hafif bir renk alana kadar soğanlarla birlikte kavurmaya başlayın.
  7. Hemen ardından sıcak tavuk suyunu ya da sütü ekleyip iyice karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın. 🥛 / 🐓
  8. Tuzunu atın. 🧂Kaynayınca ocağı kapatın.
  9. Ayrı bir tavada tereyağını kızdırıp, üzerine yeşil sivri biber doğrayın.
  10. Biberler biraz piştikten sonra pulbiber atın. Biberler renk değiştirince pişirme işlemini bitirin.
  11. Çorba kasesine çorbaları koyun. 🥣
  12. Üzerine biberli sosumuzu ekleyin ve çorbamız hazır. 😋
Afiyet olsun. 👩🏻‍🍳🍽👌🏻

Yorumlar