Antibiyotik Etkisi Soğan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet soğan
 - 3 diş sarımsak
 - 1 yemek kaşığı un
 - 1 yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı
 - Tavuk suyu (veya Süt)
 
Sosu İçin;
- Yeşil sivri tatlı biber
 
- Pulbiber
 - Tereyağı
 
Antibiyotik Etkisi Soğan Çorbası Tarifi Yapılışı
Soğan çorbası bir o kadar pratik ve leziz. Hem de bu kış aylarında bir o kadar da faydalı. Başlayalım yapımına;
- Çorbanın ana malzemesi olan kuru soğanları yarım ay şeklinde ince ince kesin.
 - Sarımsakları rendeleyin.
 - Tereyağı ve zeytinyağını bir tencerede kızdırın.
 - Yarım ay şeklinde doğranmış kuru soğan ve sarımsağı katıp kısık ateşte soteleme işlemine başlayın. 
 - Soğanlar renk değiştirip yumuşayıncaya kadar pişirin.
 - Unu ekleyip kokusu çıkıp hafif bir renk alana kadar soğanlarla birlikte kavurmaya başlayın.
 - Hemen ardından sıcak tavuk suyunu ya da sütü ekleyip iyice karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın. 
/
 - Tuzunu atın. 
Kaynayınca ocağı kapatın.
 - Ayrı bir tavada tereyağını kızdırıp, üzerine yeşil sivri biber doğrayın.
 - Biberler biraz piştikten sonra pulbiber atın. Biberler renk değiştirince pişirme işlemini bitirin.
 - Çorba kasesine çorbaları koyun. 
 - Üzerine biberli sosumuzu ekleyin ve çorbamız hazır. 
 
Afiyet olsun. 


Yorumlar
Yorum Gönder