Arabaşı Çorbası ve Hamuru Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
çorbası için;
- Tavuğun herhangi bir parçası ( ben kalçalı butla yaptım)
 - 1 yemek kaşığı salça
 - Pul biber
 - 1,5 yemek kaşığı tereyağı
 - 2 kaşık un
 - 6 su bardağı tavuk suyu veya sıcak su
 
hamuru için;
- 1 litre su
 - 10 yemek kaşığı un
 - tuz
 
Arabaşı Çorbası ve Hamuru Yapımı Tarifi Yapılışı
- Önce hamurumuzu yapalım 3-4 saat beklemesi gerekmekte.
 - 3 su bardağı suyu kaynamaya bırakalım. Kalan 3 bardak su ile unumuzu çözdürelim (yani una su ekleyerek karıştıralım).
 - Kaynayan suya devamlı karıştırarak yavaş yavaş unu ilave edelim.
 - Unun markasına göre değişiyor bazı unlar çok güzel tutuyor bazı unlarda sıkıntı olabiliyor. Kıvamını ayarlarken karıştırdığımız kaşığın zor çevriliyor olması lazım.
 - Eğer ununuz az geldiyse ocağın altını iyice kısıp pratik hareketlerle birkaç kaşık unu suda çözdürüp ilave edebilirsiniz.
 - Önceden yaptığımda hemen kıvamı tutmuştu ama bu kullandığım unda birkaç kere işlem yapmam gerekti. Ben 20 kaşık un kullandım siz dediğim şekilde ayarlayın.
 - Karıştırırken zorlanmaya başlayınca un yeterlidir. Devamlı karıştırarak kaynatın.
 - Tepsiyi ıslatın ve hamurumuzu tepsiye yayıp soğuk bir zeminde 3-4 saat bekletin.
 - Çorba tarifini de anlatacak olursak tavuğu haşlıyoruz.
 - Suyunu fazla koyalım haşlarken çünkü haşladığımız o suyu çorbamızda kullanacağız.
 - Haşladığımız tavuk etini didikleyelim.
 - Ayrı bir tencerede tereyağında unu kavuruyoruz.
 - Yağsız unu kavurup daha sonrada yağ ekleyebilirsiniz.
 - Unun kokusu çıktıktan sonra salçayı ve pul biberi ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
 - Daha sonra tavuk suyumuzu yavaş yavaş ekliyoruz. Devamlı karıştırıyoruz ki topaklanmasın. Eğer topaklanırsa tavuk etini eklemeden önce blenderden geçirebilirsiniz.
 - Çorbamız kaynadıktan sonra didiklediğimiz tavuk etlerini ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
 - Biraz kaynadıktan kıvam bulduktan sonra ocağımızı kapatıyoruz.
 - Hamuruyla birlikte tüketiyoruz.
 - Hamuru dilimler halinde kesiyoruz ve kaşığımıza hamurdan alıp çorbadan alıyoruz ve çiğnemeden yutuyoruz. Afiyet olsun…
 
Yorumlar
Yorum Gönder