Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Arabaşı Çorbası ve Hamuru Yapımı Tarifi

Arabaşı Çorbası ve Hamuru Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

çorbası için;
  • Tavuğun herhangi bir parçası ( ben kalçalı butla yaptım)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Pul biber
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 kaşık un
  • 6 su bardağı tavuk suyu veya sıcak su
hamuru için;
  • 1 litre su
  • 10 yemek kaşığı un
  • tuz

Arabaşı Çorbası ve Hamuru Yapımı Tarifi Yapılışı

  1. Önce hamurumuzu yapalım 3-4 saat beklemesi gerekmekte.
  2. 3 su bardağı  suyu kaynamaya bırakalım. Kalan 3 bardak su ile unumuzu çözdürelim (yani una su ekleyerek karıştıralım).
  3. Kaynayan suya devamlı karıştırarak yavaş yavaş unu ilave edelim.
  4. Unun markasına göre değişiyor bazı unlar çok güzel tutuyor bazı unlarda sıkıntı olabiliyor. Kıvamını ayarlarken karıştırdığımız kaşığın zor çevriliyor olması lazım.
  5. Eğer ununuz az geldiyse ocağın altını iyice kısıp pratik hareketlerle birkaç kaşık unu suda çözdürüp ilave edebilirsiniz.
  6. Önceden yaptığımda hemen kıvamı tutmuştu ama bu kullandığım unda birkaç kere işlem yapmam gerekti. Ben 20 kaşık un kullandım siz dediğim şekilde ayarlayın.
  7. Karıştırırken zorlanmaya başlayınca un yeterlidir. Devamlı karıştırarak kaynatın.
  8. Tepsiyi ıslatın ve hamurumuzu tepsiye yayıp soğuk bir zeminde 3-4 saat bekletin.
  9. Çorba tarifini de anlatacak olursak tavuğu haşlıyoruz.
  10. Suyunu fazla koyalım haşlarken çünkü haşladığımız o suyu çorbamızda kullanacağız.
  11. Haşladığımız tavuk etini didikleyelim.
  12. Ayrı bir tencerede tereyağında unu kavuruyoruz.
  13. Yağsız unu kavurup daha sonrada yağ ekleyebilirsiniz.
  14. Unun kokusu çıktıktan sonra salçayı ve pul biberi ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  15. Daha sonra tavuk suyumuzu yavaş yavaş ekliyoruz. Devamlı karıştırıyoruz ki topaklanmasın. Eğer topaklanırsa tavuk etini eklemeden önce blenderden geçirebilirsiniz.
  16. Çorbamız kaynadıktan sonra didiklediğimiz tavuk etlerini ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
  17. Biraz kaynadıktan kıvam bulduktan sonra ocağımızı kapatıyoruz.
  18. Hamuruyla birlikte tüketiyoruz.
  19. Hamuru dilimler halinde kesiyoruz ve kaşığımıza hamurdan alıp çorbadan alıyoruz ve çiğnemeden yutuyoruz. Afiyet olsun…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?