13 Ekim 2019 Pazar

Balkabağı Tatlısı Tarifi

Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy balkabağı
  • 2 su bardağı şeker(arzuya göre şeker oranı arttırılabilir)
Üzeri için:
  • İsteğinize bağlı;hindistan cevizi, tahin ya da ceviz ile süsleyebilirsiniz

Balkabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Kabağımızın kabuklarını güzelce soyuyoruz, daha sonra çok küçük olmayacak sekilde kare şeklinde dilimliyoruz(küçük dilimler yaparsak kabaklarımız pişerken biraz küçülecekleri için eriyebilir o yüzden dağılmasın istiyorsak biraz daha orta boy dilimler yapalım)
  2. Geniş bir tencereye koyup üzerine şekerimizi ilave ediyoruz, eğer vaktimiz varsa bir gün şekerle bekletelim ama vaktimiz yoksa 2-3 saat şekerde kalıp suyunu salması yeterli olacaktır .
  3. Daha sonra ocakta kısık ateşte kendi suyuyla pişiriyoruz.
  4. İlk başta tenceremizin kapağını kapatıyoruz daha sonra pişmeye yakın açalım ki suyunu çeksin.
  5. Pişen tatlımızı ister hindistan cevizi ile ister tahinle birlikte sunum yapabiliriz. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder