Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy balkabağı
- 2 su bardağı şeker(arzuya göre şeker oranı arttırılabilir)
Üzeri için:
- İsteğinize bağlı;hindistan cevizi, tahin ya da ceviz ile süsleyebilirsiniz
Balkabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Kabağımızın kabuklarını güzelce soyuyoruz, daha sonra çok küçük olmayacak sekilde kare şeklinde dilimliyoruz(küçük dilimler yaparsak kabaklarımız pişerken biraz küçülecekleri için eriyebilir o yüzden dağılmasın istiyorsak biraz daha orta boy dilimler yapalım)
- Geniş bir tencereye koyup üzerine şekerimizi ilave ediyoruz, eğer vaktimiz varsa bir gün şekerle bekletelim ama vaktimiz yoksa 2-3 saat şekerde kalıp suyunu salması yeterli olacaktır .
- Daha sonra ocakta kısık ateşte kendi suyuyla pişiriyoruz.
- İlk başta tenceremizin kapağını kapatıyoruz daha sonra pişmeye yakın açalım ki suyunu çeksin.
- Pişen tatlımızı ister hindistan cevizi ile ister tahinle birlikte sunum yapabiliriz. Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder