Bayatlamayan Yumuşacık Poğaça Tarifi

Bayatlamayan Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Su bardağı ölçüsü 200 ml)
  • 1 su bardağı ılık süt (sıcağa yakın olacak ama parmağınızı batırdığınızda yakmayacak)
  • 1 şişe maden suyu (soda)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 5, 5-6 su bardağı un (yine de kontrollü ekleyin)
  • Silme 1 tatlı kaşığı tuz
  • Üzerine yumurta sarısı

Bayatlamayan Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Süt, şeker ve mayayı yoğurma kabına alıp maya tamamen eriyene dek karıştırın.
  2. Ardından sıvı yağı ve kontrollü olarak unu ekleyin. Tuzu unla birlikte ilave edin, doğrudan mayaya temas etmemeli.
  3. Hafif ele yapışan bir hamur yoğurun. Hamuru güzelce yoğurmak mayalı tariflerde çok çok önemli.
  4. Üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın. Ardından dilediğiniz gibi şekil verin.
  5. Çocukların beslenmesine koyacaksanız küçük şekil vermekte fayda var çünkü dev gibi kabarıyorlar.
  6. Yarım saat de tepsi mayasını bekleyip üzerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz susam, çörek otu veya haşhaş serpin.
  7. Önce 175-180 derecede kızardıktan sonra da 150 derecede pişirin.
Deneyenlere afiyet olsun.

Yorumlar