Bayatlamayan Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Su bardağı ölçüsü 200 ml)
- 1 su bardağı ılık süt (sıcağa yakın olacak ama parmağınızı batırdığınızda yakmayacak)
 - 1 şişe maden suyu (soda)
 - 2 yemek kaşığı şeker
 - 1 paket instant maya
 - 1 su bardağı sıvı yağ
 - 5, 5-6 su bardağı un (yine de kontrollü ekleyin)
 - Silme 1 tatlı kaşığı tuz
 - Üzerine yumurta sarısı
 
Bayatlamayan Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı
- Süt, şeker ve mayayı yoğurma kabına alıp maya tamamen eriyene dek karıştırın.
 - Ardından sıvı yağı ve kontrollü olarak unu ekleyin. Tuzu unla birlikte ilave edin, doğrudan mayaya temas etmemeli.
 - Hafif ele yapışan bir hamur yoğurun. Hamuru güzelce yoğurmak mayalı tariflerde çok çok önemli.
 - Üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın. Ardından dilediğiniz gibi şekil verin.
 - Çocukların beslenmesine koyacaksanız küçük şekil vermekte fayda var çünkü dev gibi kabarıyorlar.
 - Yarım saat de tepsi mayasını bekleyip üzerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz susam, çörek otu veya haşhaş serpin.
 - Önce 175-180 derecede kızardıktan sonra da 150 derecede pişirin.
 
Deneyenlere afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder