25 Ekim 2019 Cuma

Çikolatalı Islak Kek Tarifi

Çikolatalı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek malzemeleri
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/5 bardak sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1, 5 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
Sosu için
  • 1 paket krema
  • Yarımdan fazla su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı kahvaltılık sarelle
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı çekilmiş kavrulmuş fındık

Çikolatalı Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpın.
  2. Daha sonra malzemeleri ekleyerek kek hamuru elde edin.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişene kadar pişirin.
  4. Keki fırından çıkardıktan 5 dk sonra dilimleyin.
  5. Sos için süt ve sarelleyi ben torku kullandım ekleyip ısıtın ve üstüne fındık ve kremayı dökün kaynatın.
  6. Bi göz sürekli karıştırarak sonra direk keke dökebilirsiniz.
  7. Oda ısısında olduktan sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirin afiyet olsun 🥰🥰🥰
REKLAM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder