Ev Yapımı Adana Kebap Tarifi

Ev Yapımı Adana Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet soğan
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
Servis İçin ;
  • Köy yufkası veya lavaş
  • 4 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • 2 adet soğan
  • Sumak
  • Tuz
  • Limon
  • Zeytin yağ
  • Çöp şiş

Ev Yapımı Adana Kebap Tarifi Yapılışı



  1. Kıyma soğan baharatlar salçayı iyice karıştırıyoruz.
  2. Yağlı kağıt serili tepsimize ıslattığımız çöplere şekil veriyoruz.
  3. 170 derece fırında 15-20 dakika pişmeye bırakıyoruz.
  4. 5. dakikasında fırındaki köftemize elimizle çok az su serpip tekrar kapatıyoruz.
  5. Domates ve biberleri ister ocakta ister yanında közleyebiliriz soğan salatası için.
  6. Soğanları doğrayıp içerisine sumak tuz limon ve yağ ekleyip karıştırıyoruz. Afiyet olsun.

Yorumlar