Ev Yapımı Adana Kebap Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kıyma
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet soğan
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
Servis İçin ;
- Köy yufkası veya lavaş
- 4 adet kapya biber
- 2 adet domates
- 2 adet soğan
- Sumak
- Tuz
- Limon
- Zeytin yağ
- Çöp şiş
Ev Yapımı Adana Kebap Tarifi Yapılışı
- Kıyma soğan baharatlar salçayı iyice karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serili tepsimize ıslattığımız çöplere şekil veriyoruz.
- 170 derece fırında 15-20 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- 5. dakikasında fırındaki köftemize elimizle çok az su serpip tekrar kapatıyoruz.
- Domates ve biberleri ister ocakta ister yanında közleyebiliriz soğan salatası için.
- Soğanları doğrayıp içerisine sumak tuz limon ve yağ ekleyip karıştırıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder