Fırında Börek Tadında Karnabahar Tarifi

Fırında Börek Tadında Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 1 adet büyük patates
  • 3 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı un (Tepecikli)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
  • Tuz (1, 5 tatlı kaşığı kadar)
  • Pulbiber, karabiber

Fırında Börek Tadında Karnabahar Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim 🌺
Karnabahar sevenlerin bayılacağı sevmeyenlerin bile severek yiyeceği börek tadında bir karnabahar tarifim var sizlere. 💯😋👌💕
  1. Karnabahar küçük parçalara ayrılır, patates küp küp doğranır, sıcak suda tamamen yumuşayıncaya kadar birlikte haşlanır.
  2. Haşlanınca bir süzgeçte suyu süzülür, ılınması beklenir.
  3. Soğuduktan sonra bir kabın içinde patates ve karnabahar biraz ezilir.
  4. Kalan malzemeler eklenir güzelce karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çok kalın olmayacak şekilde(1 parmak kalınlığında) yayılır. Çok kalın olursa içi pismeyebilir, ince olursa da kuru olur. 😉
  5. Önceden ısıtılmış 200° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. İlk sıcağı çıkınca dilimlenip servis edilir. ♨️Bu kadar basit. 👌😘💕
⭐ Haşlanmış patatesiniz varsa onu da kullanabilirsiniz.
Denemek isterseniz şimdiden Afiyet olsun.

Yorumlar