Glutensiz Un İle Ekmek Tarifi
Glutensiz Un İle Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 bardak sinangil glutensiz un
- 1 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ veya zeytin yağı
- 1 bardak ılık süt
- 2 bardak ılık su
- 1 paket toz maya
- Susam , Çörek otu (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Glutensiz Un İle Ekmek Tarifi Yapılışı
- Sıvı malzemeleri bir araya getirip unu ekliyoruz ve mikserle karıştırıyoruz.
- Kek hamurundan katı poğaçadan cıvık bir hamur oluyor. Bu ne biçim hamur dedirten cinsten yani.
- Baton kek kalıbı veya yuvarlak yada tepsiye boşaltıp üzerini kaşığı suya batırarak düzeltip susam döküyoruz.
- 200 derecede 30 dakika da pişti. Sonuç mükemmel. Deneyince göreceksiniz yumuşacık mis gibi kokan bir ekmek oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder