12 Ekim 2019 Cumartesi

Glutensiz Un İle Ekmek Tarifi

Glutensiz Un İle Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 bardak sinangil glutensiz un
  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ veya zeytin yağı
  • 1 bardak ılık süt
  • 2 bardak ılık su
  • 1 paket toz maya
  • Susam , Çörek otu (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Glutensiz Un İle Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Sıvı malzemeleri bir araya getirip unu ekliyoruz ve mikserle karıştırıyoruz.
  2. Kek hamurundan katı poğaçadan cıvık bir hamur oluyor. Bu ne biçim hamur dedirten cinsten yani.
  3. Baton kek kalıbı veya yuvarlak yada tepsiye boşaltıp üzerini kaşığı suya batırarak düzeltip susam döküyoruz.
  4. 200 derecede 30 dakika da pişti. Sonuç mükemmel. Deneyince göreceksiniz yumuşacık mis gibi kokan bir ekmek oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder