Hamsi Pilavı Tarifi

Hamsi Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1. 5 kilo hamsi (ayıklayıp temizlenmiş)
  • 1. 5 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz,karabiber, pul biber

Hamsi Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavamıza yarım çay bardağı sıvı yağ döküyoruz .
  2. Daha sonra küp küp doğradığımız soğanımızı ekliyoruz kavuruyoruz.
  3. Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleride ekliyoruz bir iki çevirip suyunu ekleyip ağzını kapatıyoruz pişmeye bırakıyoruz.
  4. Pilav pişene kadar hamsileri dilerseniz yuvarlak borcam dilerseniz benim gibi kek kalıbına da yapabilirsiniz.
  5. Resimde ki gibi hamsileri kalıbımıza diziyoruz.
  6. O ara pilavımızıda kalıbımıza ekliyoruz.
  7. Hamsiyle kenarlarından üstünü kapatıyoruz.
  8. Ve 200 derece fırında yaklaşık kontrollü şekilde yarım saat pişiriyoruz.
  9. Ve çıkarıp servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Yorumlar