Hamsi Pilavı Tarifi
Hamsi Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1. 5 kilo hamsi (ayıklayıp temizlenmiş)
- 1. 5 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz,karabiber, pul biber
Hamsi Pilavı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavamıza yarım çay bardağı sıvı yağ döküyoruz .
- Daha sonra küp küp doğradığımız soğanımızı ekliyoruz kavuruyoruz.
- Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleride ekliyoruz bir iki çevirip suyunu ekleyip ağzını kapatıyoruz pişmeye bırakıyoruz.
- Pilav pişene kadar hamsileri dilerseniz yuvarlak borcam dilerseniz benim gibi kek kalıbına da yapabilirsiniz.
- Resimde ki gibi hamsileri kalıbımıza diziyoruz.
- O ara pilavımızıda kalıbımıza ekliyoruz.
- Hamsiyle kenarlarından üstünü kapatıyoruz.
- Ve 200 derece fırında yaklaşık kontrollü şekilde yarım saat pişiriyoruz.
- Ve çıkarıp servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder