Hamsi Tava Tarifi
Hamsi Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 1, 5 kilo taze hamsi
- 150 gr mısır unu
- Tavayı yağlamak için sıvı yağ
- Tuz
Hamsi Tava Tarifi Yapılışı
- Hamsilerin kafası tek tek koparılarak içleri kılçıkları alınmadan güzelce temizlenip suya koyuluarak bekletilir.
- Tüm hamsiler temizlenince bekletilen suyun içinde hamsiler güzelce yıkanır ve süzgeçli kaba alınırak tuz atılır ve süzülmesi beklenir.
- Suları güzelce süzülen hamsiler tabağa konulmuş Mısır ununa batırılarak sıvıya ile hafif yağlanmış tavaya güzelce önce yuvarlak ortası düz olacak şekilde dizilir(görselde görebilirsiniz)
- Ocakta kızarana kadar pişirilir ve düz bir kapakla aktarılarak çevrilir ve arka tarafı pişirilir.
5. Pişen balıklar salata soğan ve turp ile servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder