Hamsi Tava Tarifi

Hamsi Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 kilo taze hamsi
  • 150 gr mısır unu
  • Tavayı yağlamak için sıvı yağ
  • Tuz

Hamsi Tava Tarifi Yapılışı

  1. Hamsilerin kafası tek tek koparılarak içleri kılçıkları alınmadan güzelce temizlenip suya koyuluarak bekletilir.
  2. Tüm hamsiler temizlenince bekletilen suyun içinde hamsiler güzelce yıkanır ve süzgeçli kaba alınırak tuz atılır ve süzülmesi beklenir.
  3. Suları güzelce süzülen hamsiler tabağa konulmuş Mısır ununa batırılarak sıvıya ile hafif yağlanmış tavaya güzelce önce yuvarlak ortası düz olacak şekilde dizilir(görselde görebilirsiniz)
  4. Ocakta kızarana kadar pişirilir ve düz bir kapakla aktarılarak çevrilir ve arka tarafı pişirilir.
    5. Pişen balıklar salata soğan ve turp ile servis edilir.

Yorumlar