Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Hamsi Tava Tarifi

Hamsi Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 kilo taze hamsi
  • 150 gr mısır unu
  • Tavayı yağlamak için sıvı yağ
  • Tuz

Hamsi Tava Tarifi Yapılışı

  1. Hamsilerin kafası tek tek koparılarak içleri kılçıkları alınmadan güzelce temizlenip suya koyuluarak bekletilir.
  2. Tüm hamsiler temizlenince bekletilen suyun içinde hamsiler güzelce yıkanır ve süzgeçli kaba alınırak tuz atılır ve süzülmesi beklenir.
  3. Suları güzelce süzülen hamsiler tabağa konulmuş Mısır ununa batırılarak sıvıya ile hafif yağlanmış tavaya güzelce önce yuvarlak ortası düz olacak şekilde dizilir(görselde görebilirsiniz)
  4. Ocakta kızarana kadar pişirilir ve düz bir kapakla aktarılarak çevrilir ve arka tarafı pişirilir.
    5. Pişen balıklar salata soğan ve turp ile servis edilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?