Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Havuç Çorbası 2 (Sütlü Dereotlu Havuç Çorbası) Tarifi

Havuç Çorbası 2 (Sütlü Dereotlu Havuç Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı tavuk suyu (yoksa bulyon)
  • 4 su bardağı içme suyu
  • 1 iri diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım bağ dereotu
  • Tuz (damak tadınıza göre)

Havuç Çorbası 2 (Sütlü Dereotlu Havuç Çorbası) Tarifi Yapılışı

Hanımlar, size bir havuç çorbası tarifi daha vermek üzere karşınızdayım. Bu çorbaya bayılacaksınız. Kışın vazgeçilmezi çorbadır. Bilindik çorbalardan sıkılanlar bu tarifi mutlaka denemeli. Buyrun tarifime;
  1. Tencereye yağları ekleyip kızdıralım.
  2. Unu ekleyip 2 dakika kavuralım.
  3. Rendelenmiş havuçları ilâve ederek 2-3 dakika daha kavuralım.
  4. Sarımsağı rendeleyip biraz kavrulunca suyunu, tavuk suyunu ve sütü ekleyelim.
  5. Eğer bulyon kullanırsak çorba kaynadıktan sonra ekleyelim.
  6. Bulyon tuzlu olduğu için sütü kestirebilir.
  7. Suları eklerken yavaş-yavaş ekleyip, bir yandan karıştıralımki topak olmasın.
  8. Kaynadıktan sonra pirinçi yıkayıp ekleyelim.
  9. Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  10. Tadına bakarak tuzunu ilave edelim.
  11. Dereotunu çok ince kıyıp çorbaya ilâve edip, bir taşım kaynayınca ocakları alalım.
  12. Tencerenin kapağını kapamayalım, çorbamız kesilmesin.
  13. Servis ederken limon, karabiber ve pulbiber ekleyebilirsiniz. Nefis çorbamız servise hazır, afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?