Helvay-ı Hakani Tarifi İçin Malzemeler
- 6 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı pirinç unu
- 1 su bardağı badem unu
Şerbeti:
- 6 su bardağı süt
- 4, 5 su bardağı şeker
Helvay-ı Hakani Tarifi Yapılışı
Bu tatlı ile ilgili çeşitli rivayetler olmakla birlikte en çok bahsedilen ise. Edirne Sarayında Edirne bademi ile yapılan ve sadece Osmanlı hakanlarının yediği bu helvanın ilk kez ŞAH CİHANGIR VE BEYAZITIN 1539 DA Edirne de düzenlenen sünnet töreni ziyafetinde yapıldığı rivayet olunur.
- Süt ve şekeri kaynatın.
- Nişasta, pirinç unu ve unu tereyağında kısık ateşte kavurmaya başlayın.
- Badem ununu ekleyin 20 dakika kavurun ve kepçe kepçe sütlü şerbetten dökerek yedirin .
- Tüm şerbet bitince 10 dakika kadar kısık ateşte ara ara karıştırıp demlendirin.
- Üzerine badem serpip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder