Instagram yeni özelliğini test etmeye başladı

Adını son zamanlarda skandallarla duymaya alıştığımız Facebook eski günlerine dönebilmek için yeni adımlar atmaya devam ediyor. Özellikle Amerika pazarında Instagram uygulamasının diğer sosyal medya uygulamalarına oranla kullanımının düşmesi bu tarz yeniliklerin kısa sürede ortaya çıkmasına sebep oluyor.

Instagram Grup Hikayeleri dönemi başlayacak

Sosyal medya şirketleri kullanıcıları daha çok uygulama içerisinde tutabilmek için çeşitli yollar deniyor. Bir süredir yeni özellikler üzerinde çalışmalar yürüten ekip bu sefer de Grup Hikayeleri ile karşımıza çıktı. İlk günkü popülerliğini tekrar kazanmaya çalışan şirket geçtiğimiz günlerde Threads adlı uygulamasını duyurmuştu. Yeni hamleler ile rakiplerine karşı üstünlüğünü tekrar kazanmaya çalışan şirket kullanıcı odaklı geliştirmelere devam ediyor.
Adını sıkça skandallar ile duyduğumuz şirket bir süredir kan kaybediyordu. Bunun en büyük sebeplerinden biri de Cambridge Analytica adlı şirketin Facebook üzerinden yaptığı manipülasyonun ortaya çıkması. Bu olaydan sonra birçok kullanıcı kalıcı olarak Facebook ve Instagram hesaplarını silerek protesto etti. Uygulamaların yeniden canlanması ve kullanıcı kazanması için çalışmalar yürüten ekip yeni özelliğini test etmeye başladı.Jane Manchun Wong adlı uygulama analistinin keşfettiği bu özelliğin henüz ne zaman çıkacağı belli değil. Temelde yakın arkadaşlar özelliğine benzer şekilde çalışan Grup Hikayeleri çevrenizdeki insanlara aynı anda hikaye atabilmenizi sağlayacak. Zuckerberg Instagram üzerinden yenilikçi yaklaşımlar yapmayı tercih ediyor. Bunun muhtemel sebeplerinden biri artık Facebook uygulamasının eski popülerliğini kazanma ihtimalinin düşük olması. Instagram ikili etkileşimler için Facebook’a göre daha avantajlı bir uygulama. Bu da Instagram’ın daha kullanışlı bir uygulama olmasını sağlıyor.
Yakın zamanda gelmesi beklenen Grup Hikayeleri özelliği sayesinde uygulama üzerinden oluşturduğunuz grup sohbetlerine girmeden direkt olarak hikayenizi paylaşabileceksiniz.

Yorumlar