İzmir Bomba Tarifi

İzmir Bomba Tarifi İçin Malzemeler

  • 2, 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 100 gr tereyağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı yoğurt
  • Küçük kavanoz sürülebilir çikolata

İzmir Bomba Tarifi Yapılışı

  1. Hamur yoğrulur. 15-20 dakika buzdolabında dinlendirilir.
  2. Ceviz veya mandalina büyüklüğünde alınır.
  3. İncecik ya elinizde ya da merdaneyle açılır.
  4. 1 tatlı kaşığı çikolata konur. Bohça yapılır.
  5. Önceden Isıtılmış 170°’de fırında on 15 dakika pişirilir. Afiyet olsun

Yorumlar