Kadayıf Dolma Veya İpek Kozası Tatlısı Tarifi

Kadayıf Dolma Veya İpek Kozası Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gr taze tel kadayıf
  • 2 su bardağı ceviz
  • 250 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1/4 (çeyrek) limon
  • 1 çay bardağı toz Antep fıstığı

Kadayıf Dolma Veya İpek Kozası Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. kadayıftan biraz az alınarak el büyüklüğünde serilir (ince serilir)
  2. İçine dövülmüş cevizi koyup, kadayıf sarma sarar gibi fazla sıkmadan sarılır.
  3. Kadayıflar bitene kadar bu işlem devam edilir ve tepsiye dizilir.
  4. Tereyağ ve sıvı yağ birlikte eritilip kadayıfların üzerine gezdirilir.
  5. 180 derecelik fırında üzeri nar gibi olana kadar pişirilir.
  6. Şerbeti için , su ve toz şeker tencereye konulup kaynatılır.
  7. Şerbeti kaynayınca limonu eklenir, kısık ateşte 5-10 kadar daha kaynatılır.
    PÜF NOKTA : Şerbet veya tatlıdan biri sıcak ise diğeri soğuk olmalı.
    Soğuyan kadayıfın üzerine sıcak şerbet ilave edilir ve üzerine toz Antep fıstığı ilave edilerek sıcak servis edilir.
***::::::::AFİYET OLSUN:::::::::*****

Yorumlar