Kemik Sulu Ispanak Çorbası Tarifi
Kemik Sulu Ispanak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- Yaklaşık 100 gr ıspanak (10-15 yaprak gibi)
- 2-3 dilim kabak (çeyrek kabak gibi)
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça (biber, domates karışık)
- 1 su bardağı ilikli kemik suyu (dana veya koyun)
- 4 su bardağı su
- Yarım su bardağı tel şehriye
- Çay kaşığının ucu ile limon tuzu
- Tuz
- Karabiber
- Nane (isteğe bağlı)
Kemik Sulu Ispanak Çorbası Tarifi Yapılışı
- Güzelce yıkanan ıspanaklar minik minik doğranır.
- Aynı şekilde kabak da minik minik küp küp doğranır.
- Soğan ve sarımsak küp küp küçücük olacak şekilde doğranır, tencerede zeytinyağı ile kavrulur.
- Hafif pembeleşince sarımsak, 1-2 dakika sonra da salça eklenir ve karıştırılarak kavrulur.
- Ispanak ve kabak eklenir karıştırmaya devam edilir.
- Sebzeler 5 dakika kendi halinde bırakıldıktan sonra tuz serpilir ve 5 dakika daha kavrulur.
- Kemik suyu ve normal su eklenir. Kaynaması için ateş yükseltilir.
- Kaynayınca şehriye eklenir, orta ateşte kontrollü bir şekilde git gel karıştırılıp şehriyeler yumuşayıncaya (yaklaşık 10 dakika) pişirilir.
- Kemik suyundan yeteri kadar yağ gelmedi ise bir yemek kaşığı daha zeytinyağı eklenir.Dilerseniz bu aşamada bir tutam nane de ekleyebilirsiniz.
- Altı kapatmadan hemen önce limon tuzu atılır ve biraz dinlendikten sonra sıcak içilir. Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder