Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Kemik Sulu Ispanak Çorbası Tarifi

Kemik Sulu Ispanak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yaklaşık 100 gr ıspanak (10-15 yaprak gibi)
  • 2-3 dilim kabak (çeyrek kabak gibi)
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça (biber, domates karışık)
  • 1 su bardağı ilikli kemik suyu (dana veya koyun)
  • 4 su bardağı su
  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • Çay kaşığının ucu ile limon tuzu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane (isteğe bağlı)

Kemik Sulu Ispanak Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Güzelce yıkanan ıspanaklar minik minik doğranır.
  2. Aynı şekilde kabak da minik minik küp küp doğranır.
  3. Soğan ve sarımsak küp küp küçücük olacak şekilde doğranır, tencerede zeytinyağı ile kavrulur.
  4. Hafif pembeleşince sarımsak, 1-2 dakika sonra da salça eklenir ve karıştırılarak kavrulur.
  5. Ispanak ve kabak eklenir karıştırmaya devam edilir.
  6. Sebzeler 5 dakika kendi halinde bırakıldıktan sonra tuz serpilir ve 5 dakika daha kavrulur.
  7. Kemik suyu ve normal su eklenir. Kaynaması için ateş yükseltilir.
  8. Kaynayınca şehriye eklenir, orta ateşte kontrollü bir şekilde git gel karıştırılıp şehriyeler yumuşayıncaya (yaklaşık 10 dakika) pişirilir.
  9. Kemik suyundan yeteri kadar yağ gelmedi ise bir yemek kaşığı daha zeytinyağı eklenir.Dilerseniz bu aşamada bir tutam nane de ekleyebilirsiniz.
  10. Altı kapatmadan hemen önce limon tuzu atılır ve biraz dinlendikten sonra sıcak içilir. Afiyetler olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?