Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1, 5 su bardağı su /300 ml bardak
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 4 -5 su bardağı un
 
Yufkaları Açmak İçin ;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
 
İç Harcı İçin ;
- 500 gram ıspanak
 - 1 adet yemeklik doğranmış soğan
 - 1, 5 tatlı kaşığı pul biber
 - Yarım çay kaşığı karabiber
 - 250 gram beyaz peynir
 - Çok az tuz
 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Üzeri İçin ;
- 1 yumurta sarısı
 - 1 yemek kaşığı süt
 
Yufkaları Açınca Aralarına Sürmek İçin ;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
 - Yarım çay bardağı sıvı yağı
 
Kol Böreği Tarifi Yapılışı
- Karıştırma kabına 1, 5 su bardağı su bir tatlı kaşığı tuz koyun üzerine yavaş yavaş un ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
 - Hamurun üzerini kapatın 20-25 dakika dinlendirin.
 - Dinlenen hamuru 8 eşit parçaya bölüp mutfak tezgahında küçük servis tabağı karar açıp hepsini tepsiye aralarını sıvı yağ ile yağlayarak üzerini kapatıp 30 dakika daha dinlendirin.
 - Ispanakları yıkayıp incecik doğrayın , içine kuru soğan beyaz peynir ve karabiber pul biber çok az sıvı yağ ekleyip karıştırarak yoğurun.
 - Küçük tavada sıvı yağ ve tereyağı eritip hazırlayın.
 - Yemek masasını biraz yağlayıp bezelerin birini alıp iki elinizle yavaşça her yerinde çekerek elinizle acın incecik açılınca üzerine biraz sıvı yağ ve tereyağı karışımında serpiştirin.
 - Kenar kısmına hazırladığımız ıspanaklı iç harçtan yayın , yufkanın kenar kısmını üstüne kapatıp ortaya doğru rulo şeklinde sarın.
 - Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin tüm bezeleri bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizilir.
 - Üzerine çırpılmış yumurta sarısı ve süt karışımı sürülür.
 - Önceden ısıtılmış 200 derecede üstü ve altı kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun
 
Yorumlar
Yorum Gönder