Kovalama (Kayseri’nin Patlıcan İle Yapılan Yemeği) Tarifi
Kovalama (Kayseri’nin Patlıcan İle Yapılan Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kuzu koldan kuşbaşı et
- 8 adet patlıcan (közlenecek)
- 3 adet domates (ben domatesleri de közledim siz dilerseniz çiğden doğrarsınız)
- 3-4 adet sivri biber (ince doğranacak)
- 3-4 diş sarımsak
- 2 orta boy kuru soğan
- Çok az sıvı yağ ve tereyağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Kovalama (Kayseri’nin Patlıcan İle Yapılan Yemeği) Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları yıkayın ve bıçak ile bir kaç yerden delip fırın poşetine koyun ağzını kapatın ve poşete bir iki delik atıp 200 derecede 40 dakika pişirin.
- Patlıcanlar pişerken Eti düdüklüye atıp 5-10 dakika gibi kısa bir sürede pişirin (pişirirken çok az yağ koyup kavurun ve çok az sıcak su koyun)
- Yapacağınız tencereye çok az tereyağ ve sıvıya ekleyip pişen etleri alın üzerine ufak doğradığınız
- Kuru soğanı ve yeşil biberi ekleyip soğan pembeleşene kadar kavurun. Diğer tarafta közlenen patlıcanları uzunlamasına kesin bit kaşık yardımı ile içini alıp kevgire koyun(suyunun akması için) diğer patlıcanlardan aynı işlemi yapın. Tüm patlıcanların içi çıkınca bıçak yardımı ile doğrayın.
- Domatesleri ufak ufak doğrayıp pişen Eti’n üstüne ekleyin karıştırın (domatesi közlediyseniz fazla pişirmenize gerek yok) domates yumuşayıp suyunu salınca patlıcanları tuzu karabiberi ekleyip karıştırın. Beş dakika tencerede birbirlerine ısınsınlar sonra servis yapıp cacık ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder