Kış Aylarının Vazgeçilmezi Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi

Kış Aylarının Vazgeçilmezi Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 2 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3 avuç iri ceviz
  • 3 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1, 5 tatlı kaşığı tarçın

Kış Aylarının Vazgeçilmezi Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri 4 dakika boyunca beyazlaşana kadar iyice çırpalım.
  2. Sıvı yağı da ekleyip çırpalım.
  3. Elenmiş unu, kabartma tozunu ve karbonatı da ekleyip çırpmaya devam edelim.
  4. Havuç, ceviz ve tarçını da ekleyip spatula ile iyice karıştıralım.
  5. Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serelim.
  6. Kalıbın kenarını margarinle yağlayalım. (Keki çıkarırken yapışmasın).
  7. Önceden ısıtılmış 170 derecede pişirelim.
NOT : Kekin pişme süresi fırından fırına göre değişebilir. Kürdanla test yaparak kontrollü pişirin.
Afiyet Olsun🥕🥕🥕

Yorumlar