Kış Aylarının Vazgeçilmezi Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1, 5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 2 su bardağı elenmiş un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3 avuç iri ceviz
- 3 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1, 5 tatlı kaşığı tarçın
Kış Aylarının Vazgeçilmezi Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yumurta ve şekeri 4 dakika boyunca beyazlaşana kadar iyice çırpalım.
- Sıvı yağı da ekleyip çırpalım.
- Elenmiş unu, kabartma tozunu ve karbonatı da ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Havuç, ceviz ve tarçını da ekleyip spatula ile iyice karıştıralım.
- Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serelim.
- Kalıbın kenarını margarinle yağlayalım. (Keki çıkarırken yapışmasın).
- Önceden ısıtılmış 170 derecede pişirelim.
NOT : Kekin pişme süresi fırından fırına göre değişebilir. Kürdanla test yaparak kontrollü pişirin.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder