Kışlık Karışık Turşu Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük beyaz lahana
- 2. 5 kilo kornişon salatalık
- 2. 5 kilo acur
- 2 kilo biber
- 1 kilo yeşil domates
- 2 baş iri sarımsak
Suyu İçin ;
- 2 su bardağı sirke
- Yarım su bardağı tuz (kaya tuzu)
- 2 yemek kaşığı limon tuzu
- 1 yemek kaşığı şeker
- Bidon dolana kadar su
Kışlık Karışık Turşu Yapımı Tarifi Yapılışı
- Bütün malzemeleri doğrayın bidona yerleştirin.
- Sarımsaklarını soyup üzerine bırakın.
- Limon tuzunu şekerini koyalım.
- Derin bir kapta suyunu tuzuyla eritelim.
- Sebzelerin üzerini geçene kadar suyunu dolduralım ağzını sıkı kapatalım.
- Turşunuzu en az 20 günden önce açmayalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder