Kışlık Karışık Turşu Yapımı Tarifi

Kışlık Karışık Turşu Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük beyaz lahana
  • 2. 5 kilo kornişon salatalık
  • 2. 5 kilo acur
  • 2 kilo biber
  • 1 kilo yeşil domates
  • 2 baş iri sarımsak
Suyu İçin ;
  • 2 su bardağı sirke
  • Yarım su bardağı tuz (kaya tuzu)
  • 2 yemek kaşığı limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Bidon dolana kadar su

Kışlık Karışık Turşu Yapımı Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri doğrayın bidona yerleştirin.
  2. Sarımsaklarını soyup üzerine bırakın.
  3. Limon tuzunu şekerini koyalım.
  4. Derin bir kapta suyunu tuzuyla eritelim.
  5. Sebzelerin üzerini geçene kadar suyunu dolduralım ağzını sıkı kapatalım.
  6. Turşunuzu en az 20 günden önce açmayalım.

Yorumlar