Mantar Çorbası Nasıl Hazırlanır? Tarifi

Mantar Çorbası Nasıl Hazırlanır? Tarifi İçin Malzemeler

  • 500  gr kültür mantarı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 500 ml süt
  • 3 su bardağı su ( et suyu ve ya tavuk suyu varsa tercih edilmeli)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet bulyon ( eklemek tercihe kalmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım limon suyu, 2 kaşık sirke ( mantarları haşlarken)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı ( mantarları kavururken)
  • Üstüne arzu edilirse dereotu kıyılarak eklenebilir ( ben eklemedim)

Mantar Çorbası Nasıl Hazırlanır? Tarifi Yapılışı

Merhabalar,
Bugün tüm yurt da ve tabii ki Ankarada da kar var. . Hava da soğuk. Bu soğuk ve karlı gün de içinizi ısıtacak sıcacık bir mantar çorba pişirmek isterseniz hadi başlayalım.
  1. Mantarlarınızı bir kaba alınız ve soyunuz. Mantarların tüm soyma aşamalarını resimlerden görebilir mantarlarınızı o şekil de soyabilirsiniz. Soyduğunuz mantarlarınızı şöyle bir sudan geçirin, yıkayın.
  2. Su ısıtıcınız ile su kaynatın, kaynayan suyu bir tencereye alın içine yarım limon ve 2 kaşık sirke ekleyin. . . .
  3. Yıkanan mantarları da kaynayan suyun içine ekleyin mantarlarınız yumuşayana kadar haşlayın.
  4. Mantarlar haşlandı mantarları bir süzgece alın soğusunlar. Mantarlarınız soğudu mantarları bir tabağa doğrayın.
  5. Bir tavaya 2 kaşık tereyağ ekleyin, eritin doğramış olduğunuz mantarları da tavaya ekleyerek mantarlarınızı bir güzel kavurun. Resimlerden kavrulan mantarları görebilirsiniz.
  6. Çorbayı hazırlayacağınız tencere de 2 kaşık tereyağı eritin buna 3 kaşık unu ekleyin ve kavurun. . . .
  7. Kavrulmuş ununuza 500 ml sütü ekleyin ve kaynatın…. süt kaynadı şimdi evde var ise süte 3 su bardağı et suyu veya tavuk suyu ekleyin yok ise de 3 su bardağı kaynamış su ekleyin. .
  8. Tencereyi 2-3 karıştırın fokurdadığında kavrulmuş mantarları bu karışıma (yağı ile beraber tavayı sıyırın)ekleyin. Çorbanız nerede ise hazır.
  9. Baharat olarak kaynayan çorbaya tuz ve karabiber ekleyin. Arzuya göre bu aşamada 1 adet bulyon ekleyebilirsiniz ama şart da değil tercihinize kalmış.
  10. Çorbanızı karıştırarak ağır ateşte üstü göz göz olana kadar pişirin kıvamı çok sulu olmayacak unlu çorbalar çok sulu olmamalı, krema kıvamında olmalı resimlerde göstermeye çalıştım.

Yorumlar