Mayasız Sıvıyağlı Yumuşak Poğaça Tarifi

Mayasız Sıvıyağlı Yumuşak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta (1 inin sarısı üstüne )
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1. 5 çay kaşığı tuz
  • 2 paket kabartma tozu
  • 3-3. 5 su bardağı un
İç harcı
  • Beyaz peynir ve maydanoz

Mayasız Sıvıyağlı Yumuşak Poğaça Tarifi Yapılışı

Merhaba, sizlere olağanüstü güzel yumuşak bir poğaça tarif etmek istiyorum. Muhakkak deneyin derim.
  1. Önce kabın içine 2 yumurtayı kırın ve birinin sarısını üstüne sürmek için ayırın.
  2. Daha sonra sıvı yağ, yoğurt, süt, tuz ile karıştırın ve unu kontrollü olarak yavaş yavaş koyun, kabartma tozunu da ekleyin ve yoğurun yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur olana kadar unu ekleyin.
  3. Daha sonra fırını 175 derecede ısıtın. Bu arada hamuru 10 dakika dinlendirin.
  4. Maydanozlu beyaz peyniri hazırlayın ve dinlenen hamurdan parçalar kopartıp, yuvarlayın ve içine peynirli harcı koyun.
  5. Daha sonra poğaça şeklini verin.
  6. Tepsiye yerleştirin ve üzerine yumurta sarısını sürün. 175 derecede ısıtılmış fırında kabarıp üzerleri kızarana kadar pişirin.
  7. O kadar yumuşaklıkta ki bu poğaçaları muhakkak denemenizi tavsiye ediyorum. Sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle.

Yorumlar