Meyveli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya İçin ;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Kaynar su
Ara Kreması İçin ;
- 2. 5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Dışını Sıvamak İçin ;
- 4 paket krem şanti
- 3 su bardağı süt
- (Arasına ve üzerine tercihe göre istediğiniz meyveyi koyabilirsiniz)
Meyveli Pasta Tarifi Yapılışı
- Pandispanya için , 4 yumurtanın sarısını ve beyazını ayıralım.
- 1 su bardağı şekeri yarı yarıya paylaştıralım.
- Yumurtanın beyazını 4 dakika kaseyi ters çevirdiğinizde sabit duracak kıvama gelene kadar çırpalım.
- Sarısını çırparken yarım çay bardağı kaynar su ilave edelim.
- Daha sonra tüm kuru malzemeleri ayrı bir kaba eleyip karıştıralım ve yumurta sarısına ilave edelim.
- Ardından yumurta beyazını ekleyip yavaşça aşağıdan yukarıya doğru karıştıralım.
- Harcı kalıba döküp ilk 10 dakika 200 ° daha sonra 170 ° derecede 45 dakika pişirelim.
- Krema için , vanilya ve krem şanti hariç tüm malzemeleri bir tencerede karıştırıp ocağa koyalım.
- Pişip soğuduktan sonra krem şantiyle vanilyayı ekleyip mikserle çırpalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder