23 Ekim 2019 Çarşamba

Meyveli Pasta Tarifi

Meyveli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya İçin ;
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Kaynar su
Ara Kreması İçin ;
  • 2. 5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
Dışını Sıvamak İçin ;
  • 4 paket krem şanti
  • 3 su bardağı süt
  • (Arasına ve üzerine tercihe göre istediğiniz meyveyi koyabilirsiniz)

Meyveli Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Pandispanya için ,  4 yumurtanın sarısını ve beyazını ayıralım.
  2. 1 su bardağı şekeri yarı yarıya paylaştıralım.
  3. Yumurtanın beyazını 4 dakika kaseyi ters çevirdiğinizde sabit duracak kıvama gelene kadar çırpalım.
  4. Sarısını çırparken yarım çay bardağı kaynar su ilave edelim.
  5. Daha sonra tüm kuru malzemeleri ayrı bir kaba eleyip karıştıralım ve yumurta sarısına ilave edelim.
  6. Ardından yumurta beyazını ekleyip yavaşça aşağıdan yukarıya doğru karıştıralım.
  7. Harcı kalıba döküp ilk 10 dakika 200 ° daha sonra 170 ° derecede 45 dakika pişirelim.
  8. Krema için , vanilya ve krem şanti hariç tüm malzemeleri bir tencerede karıştırıp ocağa koyalım.
  9. Pişip soğuduktan sonra krem şantiyle vanilyayı ekleyip mikserle çırpalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder