Muzlu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi İçin ;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 kahve fincanı mısır nişastası
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 200 ml sıvı krema
- 2 adet muz
- Damla çikolata
- 1 paket yulaflı burçak bisküvi
Muzlu Magnolia Tarifi Yapılışı
- İlk olarak muhallebisi için krema ve vanilin hariç tüm malzemeler bir tencereye alınarak kaynayana kadar orta ateşte karıştırılır.
- Kaynadıktan sonra kenara alınır ve soğumaya bırakılır.
- Kullanacağımız kaselerin dibine ufaladığımız burçak bisküviden bir miktar koyarak kenarlarına muz dilimleri dizilir.
- Soğuyan muhallebiye krema ve vanilin ilave edilerek karıştırılır.
- Kaselerin yarısına kadar muhallebiden ilave edilir.
- Daha sonra tekrar bisküvi serpilir ve dinlenilen miktarda damla çikolata konulur.
- Kaseler muhallebiyle doldurulur ve son olarak tekrar bisküvi serpilir.
- Dolaba kaldırılarak 4-5 saat dinlendirildikten sonra afiyetle yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder