26 Ekim 2019 Cumartesi

Muzlu Magnolia Tarifi

Muzlu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi İçin ;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 kahve fincanı mısır nişastası
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 200 ml sıvı krema
  • 2 adet muz
  • Damla çikolata
  • 1 paket yulaflı burçak bisküvi

Muzlu Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak muhallebisi için krema ve vanilin hariç tüm malzemeler bir tencereye alınarak kaynayana kadar orta ateşte karıştırılır.
  2. Kaynadıktan sonra kenara alınır ve soğumaya bırakılır.
  3. Kullanacağımız kaselerin dibine ufaladığımız burçak bisküviden bir miktar koyarak kenarlarına muz dilimleri dizilir.
  4. Soğuyan muhallebiye krema ve vanilin ilave edilerek karıştırılır.
  5. Kaselerin yarısına kadar muhallebiden ilave edilir.
  6. Daha sonra tekrar bisküvi serpilir ve dinlenilen miktarda damla çikolata konulur.
  7. Kaseler muhallebiyle doldurulur ve son olarak tekrar bisküvi serpilir.
  8. Dolaba kaldırılarak 4-5 saat dinlendirildikten sonra afiyetle yenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder