Ocakta Kabak Tatlısı ( Bal Kabağı Tatlısı ) Tarifi
Ocakta Kabak Tatlısı ( Bal Kabağı Tatlısı ) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg kabak
- 3 su bardağı şeker
Ocakta Kabak Tatlısı ( Bal Kabağı Tatlısı ) Tarifi Yapılışı
- Kabakları istediğimiz büyüklükte doğradıktan sonra yıkayıp tabanı geniş bir tencereye yerleştirip üzerini kapatacak şekilde şekerimizi döküyoruz.
- Akşamdan şekere yatırdığımız kabaklarımızı sabah yumuşayıp kıvamını alana kadar önce harlı kaynayınca orta kısık ateşte pişiriyoruz.
- Tencerede şerbetinin içinde kapağını kapatıp soğumaya bırakıyoruz servis yapana kadar şerbetinden çıkarmıyoruz.
- Soğuyunca servis tabaklarına alıp üzerlerini tercihe bağlı tahin, ceviz, fındık, fıstıkla süsleyip servis yapıyoruz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder