Ocakta Kabak Tatlısı ( Bal Kabağı Tatlısı ) Tarifi

Ocakta Kabak Tatlısı ( Bal Kabağı Tatlısı ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg kabak
  • 3 su bardağı şeker

Ocakta Kabak Tatlısı ( Bal Kabağı Tatlısı ) Tarifi Yapılışı

  1. Kabakları istediğimiz büyüklükte doğradıktan sonra yıkayıp tabanı geniş bir tencereye yerleştirip üzerini kapatacak şekilde şekerimizi döküyoruz.
  2. Akşamdan şekere yatırdığımız kabaklarımızı sabah yumuşayıp kıvamını alana kadar önce harlı kaynayınca orta kısık ateşte pişiriyoruz.
  3. Tencerede şerbetinin içinde kapağını kapatıp soğumaya bırakıyoruz servis yapana kadar şerbetinden çıkarmıyoruz.
  4. Soğuyunca servis tabaklarına alıp üzerlerini tercihe bağlı tahin, ceviz, fındık, fıstıkla süsleyip servis yapıyoruz afiyet olsun 

Yorumlar