Patatesli Poğça Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz.
- 1 paket yaş maya
- Yaklaşık 8-9 bardak civarı un
- Yumuşak bir hamur olacak
İç harcı içi;
- 4-5 tane haşlanmış patates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2-3 tane soğan
- Tuz, karabiber ,pulbiber
- Bir tutam maydanoz
- Kenarlarına yumurta sarısı
Patatesli Poğça Tarifi Yapılışı
Merhabalar. Hem yumuşak hemde lezzetli bir poğaça.
- Sütü ılıtıp şeker ve mayayla karıştırıp eritelim.
- Diğer malzemeleri ekleyip yavaşça un ekleyip elimizi sıvıyağa batırıp hamuru iyice yoğuralım.
- 45 dk 1 saat arası mayalanmaya bırakalım.
- Haşlanmış patatesleri soyup küp şeklinde doğrayalım.
- Soğanları yemeklik doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağ da iyice kavuralım baharatları ve salçayı ekleyip bir daha katıştırıp patatesleri ekleyelim.
- Biraz kavurup en son ince kıyılmış maydanozu ekleyip altını kapatalım.
- İyice karıştırıp bırakalım.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım hafif bastırıp tepsiye aralıklı dizelim.
- Uygun bir bardağın tabanını yağa batırıp hamurun üzerine bastıralım çukur açalım.
- İç harçtan birer yemek kaşığı koyalım hafif kaşıkla bastırıp iyice hamura yapıştıralım.
- Sonra yumurta sarısı sürüp 200 derecede kızarana kadar pişirelim.
- En fazla 30dk da pişiyor. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder