Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Patatesli Poğça Tarifi

Patatesli Poğça Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz.
  • 1 paket yaş maya
  • Yaklaşık 8-9 bardak civarı un
  • Yumuşak bir hamur olacak
İç harcı içi;
  • 4-5 tane haşlanmış patates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2-3 tane soğan
  • Tuz, karabiber ,pulbiber
  • Bir tutam maydanoz
  • Kenarlarına yumurta sarısı

Patatesli Poğça Tarifi Yapılışı

Merhabalar. Hem yumuşak hemde lezzetli bir poğaça.
  1. Sütü ılıtıp şeker ve mayayla karıştırıp eritelim.
  2. Diğer malzemeleri ekleyip yavaşça un ekleyip elimizi sıvıyağa batırıp hamuru iyice yoğuralım.
  3. 45 dk 1 saat arası mayalanmaya bırakalım.
  4. Haşlanmış patatesleri soyup küp şeklinde doğrayalım.
  5. Soğanları yemeklik doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağ da iyice kavuralım baharatları ve salçayı ekleyip bir daha katıştırıp patatesleri ekleyelim.
  6. Biraz kavurup en son ince kıyılmış maydanozu ekleyip altını kapatalım.
  7. İyice karıştırıp bırakalım.
  8. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım hafif bastırıp tepsiye aralıklı dizelim.
  9. Uygun bir bardağın tabanını yağa batırıp hamurun üzerine bastıralım çukur açalım.
  10. İç harçtan birer yemek kaşığı koyalım hafif kaşıkla bastırıp iyice hamura yapıştıralım.
  11. Sonra yumurta sarısı sürüp 200 derecede kızarana kadar pişirelim.
  12. En fazla 30dk da pişiyor. Afiyet olsun 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?