Patatesli Poğça Tarifi

Patatesli Poğça Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz.
  • 1 paket yaş maya
  • Yaklaşık 8-9 bardak civarı un
  • Yumuşak bir hamur olacak
İç harcı içi;
  • 4-5 tane haşlanmış patates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2-3 tane soğan
  • Tuz, karabiber ,pulbiber
  • Bir tutam maydanoz
  • Kenarlarına yumurta sarısı

Patatesli Poğça Tarifi Yapılışı

Merhabalar. Hem yumuşak hemde lezzetli bir poğaça.
  1. Sütü ılıtıp şeker ve mayayla karıştırıp eritelim.
  2. Diğer malzemeleri ekleyip yavaşça un ekleyip elimizi sıvıyağa batırıp hamuru iyice yoğuralım.
  3. 45 dk 1 saat arası mayalanmaya bırakalım.
  4. Haşlanmış patatesleri soyup küp şeklinde doğrayalım.
  5. Soğanları yemeklik doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağ da iyice kavuralım baharatları ve salçayı ekleyip bir daha katıştırıp patatesleri ekleyelim.
  6. Biraz kavurup en son ince kıyılmış maydanozu ekleyip altını kapatalım.
  7. İyice karıştırıp bırakalım.
  8. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım hafif bastırıp tepsiye aralıklı dizelim.
  9. Uygun bir bardağın tabanını yağa batırıp hamurun üzerine bastıralım çukur açalım.
  10. İç harçtan birer yemek kaşığı koyalım hafif kaşıkla bastırıp iyice hamura yapıştıralım.
  11. Sonra yumurta sarısı sürüp 200 derecede kızarana kadar pişirelim.
  12. En fazla 30dk da pişiyor. Afiyet olsun 

Yorumlar