Pişmiş Yufkadan Ispanaklı Börek (Yumurtalı) Tarifi

Pişmiş Yufkadan Ispanaklı Börek (Yumurtalı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet pişmiş yufka
  • 2 bağ ıspanak
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Kırmızı pul biber, karabiber, tuz
  • Yumurtayı pişirmek için ;2 kaşık sıvı yağ

Pişmiş Yufkadan Ispanaklı Börek (Yumurtalı) Tarifi Yapılışı

  1. Ispanakları doğrayıp iyice yıkayalım sıvı yağ da pişirdiğimiz yumurtaları yıkayıp iyice sıktığımız ıspanakları tencereye alıyoruz.
  2. Pişirilen yumurtayı ilave edin baharatları ve tuzunu ilave edin karıştırın .
  3. 3-4 dakika yeterli fazla pişirmeyin biraz diri kalınca daha güzel oluyor diğer tarafta sos hazırlanır tavayı yağlayıp.
  4. Yufkadan bir kat sos bir kat yufka ben iki kat olarak ıspanak harçtan koydum, siz katları kendinize göre ayarlayın.
  5. En son katınada sosu döküyoruz ,kısık ateşte pişirin, böreğimiz hazır afiyet şeker olsun canlar 😋

Yorumlar