Pişmiş Yufkadan Ispanaklı Börek (Yumurtalı) Tarifi
Pişmiş Yufkadan Ispanaklı Börek (Yumurtalı) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet pişmiş yufka
- 2 bağ ıspanak
- 2 yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Kırmızı pul biber, karabiber, tuz
- Yumurtayı pişirmek için ;2 kaşık sıvı yağ
Pişmiş Yufkadan Ispanaklı Börek (Yumurtalı) Tarifi Yapılışı
- Ispanakları doğrayıp iyice yıkayalım sıvı yağ da pişirdiğimiz yumurtaları yıkayıp iyice sıktığımız ıspanakları tencereye alıyoruz.
- Pişirilen yumurtayı ilave edin baharatları ve tuzunu ilave edin karıştırın .
- 3-4 dakika yeterli fazla pişirmeyin biraz diri kalınca daha güzel oluyor diğer tarafta sos hazırlanır tavayı yağlayıp.
- Yufkadan bir kat sos bir kat yufka ben iki kat olarak ıspanak harçtan koydum, siz katları kendinize göre ayarlayın.
- En son katınada sosu döküyoruz ,kısık ateşte pişirin, böreğimiz hazır afiyet şeker olsun canlar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder