19 Ekim 2019 Cumartesi

Porsiyonluk Patates Çanağı Sarımsaklı Tarifi

Porsiyonluk Patates Çanağı Sarımsaklı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patates
  • 2 diş sarımsak
  • Yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
Damak Zevkinize Göre ;
  • Pul biber
  • Kara biber
  • Kimyon
  • Tuz

Porsiyonluk Patates Çanağı Sarımsaklı Tarifi Yapılışı

  1. Patateslerimizi sıcak suda haşlayalım ardından haşlanmış patateslerimizi soyup ezelim.
  2. Baharatlarını ekleyelim biraz karıştırdıktan sonra çanak şeklini verelim.
  3. Üzeri için sarımsaklı yoğurt yapıp çırpalım (yoğurt sulu olursa dağılabilir dikkat edin ve sıcak olmasın patatesler).
  4. Şekillendirmek içinde sıvı yağı kullanın üzerine kolayım isterseniz salça ve tereyağını kızartıp üzerine sos şeklinde dökebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder