27 Ekim 2019 Pazar

Pratik Magnolya Tarifi

Pratik Magnolya Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt Süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket petibör bisküvi
  • Arzu ettiğiniz meyveyi kullanabilirsiniz ben 3 adet muz kullandım.

Pratik Magnolya Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle petibör bisküvilerimizi rondadan geçiriyoruz ve servis kaplarımızın altına yayıyoruz.
  2. Muzlarımızı üzerine koyuyoruz.
  3. Bir tencereye tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri koyup çırpıyoruz.
  4. Ocağın üzerine koyup muhallabi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
  5. Muhallebi kıvamına gelince tenceremizin altını kapatıyoruz.
  6. Tereyağını ve vanilyamızı ilave esip mikserle birkaç dakika çırpıyoruz. Servis kabımıza muhallebimizi döküp istediğimiz şekilde süsleyip dolapta bekletip soğuk olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder