Pratik Magnolya Tarifi
Pratik Magnolya Tarifi İçin Malzemeler
- 1 lt Süt
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket petibör bisküvi
- Arzu ettiğiniz meyveyi kullanabilirsiniz ben 3 adet muz kullandım.
Pratik Magnolya Tarifi Yapılışı
- Öncelikle petibör bisküvilerimizi rondadan geçiriyoruz ve servis kaplarımızın altına yayıyoruz.
- Muzlarımızı üzerine koyuyoruz.
- Bir tencereye tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri koyup çırpıyoruz.
- Ocağın üzerine koyup muhallabi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
- Muhallebi kıvamına gelince tenceremizin altını kapatıyoruz.
- Tereyağını ve vanilyamızı ilave esip mikserle birkaç dakika çırpıyoruz. Servis kabımıza muhallebimizi döküp istediğimiz şekilde süsleyip dolapta bekletip soğuk olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder