9 Ekim 2019 Çarşamba

Pudingli Haşhaşlı Tatlım Tarifi

Pudingli Haşhaşlı Tatlım Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı mavi haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
Şerbeti İçin:
  • 2. 5 su bardağı toz şeker
  • 3. 5 su bardağı su
Üzeri İçin:
  • Çikolatalı  puding

Pudingli Haşhaşlı Tatlım Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç bütün malzemeler leğene dökülür, çırpma teliyle çırpılır.
  2. Son olarak un eklenir tekrar çırpılır ,küçük boy dikdörtgen borcamın dibi sıvı yağ ile yağlanır ve karışımımız dökülüp yayılır .
  3. Ardından 180° ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır harcımiz pişene kadar şerbetimiz ocakta kaynatılır soğumaya bırakılır.
  4. Fırından çıkan harcımız ılık şerbetimiz ılık olacak şekilde şerbetimizi her yerine döküyoruz .
  5. Şerbetimizi dökmeden çöp şiş ile üzerinden delikler açıyoruz ki şerbetimizi iyi çeksin soğumaya bırakıyoruz .
  6. En son olarakta puding poşet üzerinde yazıldığı gibi pişirilir tatlımız soğuyunca pudingimizi döküyoruz .
  7. Her yerine yayıyoruz soğuyunca istediğiniz gibi süsleyip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder