16 Ekim 2019 Çarşamba

Puf Puf Bazlama Ekmek Tarifi

Puf Puf Bazlama Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su (Kontrollü)
  • 2 yemek kaşığı toz maya
  • 1. 5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Puf Puf Bazlama Ekmek Tarifi Yapılışı

Selamun Aleyküm arkadaşlar.
  1. Yoğurma kabının içine un maya tuz ve şekeri alıp güzelce iyice karıştıralım.
  2. Daha sonra kontrollü bir şekilde yavaş yavaş Ilık suyu ilave edip karıştırmaya devam edelim
  3. Sıvı yağ da ekleyip yoğurmaya başlayalım ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde ettiğimizde üzerine bir sofra bezi ile kapatıp 1 saat kadar mayalanmasını bekleyelim.
  4. Mayalanan hamurdan yuvarlak parçalar kopartıp tezgahın üzerinde bir merdane yardımı ile Çok ince olmayacak şekilde açalım bir sofra bezinin içine bazlamalarımızı koyup 10 dakika kadar daha mayalanmasını bekleyelim. Daha sonra yanmaz yapışmaz bir tavaya yağ KOYMADAN arkalı önlü pişirelim.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder