Sacta Ciğer Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kuşbaşı ciğer
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 3 sivri biber iri ve verev doğranmış
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 2 yemek kaşığı böbrek yağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sacta Ciğer Sote Tarifi Yapılışı
Kan yapma özelliği yüksek olan karaciğer; demir, folik asit, A ve B 12 vitaminlerini içeriyor. Bu özelliği sayesinde birçok hastalıktan koruyor.
Ciğeri genelde kızartma ya da sulu yemeksi bir şekilde pişirebiliyoruz. Sacda daha farklı ve sac kavurma kıvamında çok kısa sürede pişiyor.
Ciğeri genelde kızartma ya da sulu yemeksi bir şekilde pişirebiliyoruz. Sacda daha farklı ve sac kavurma kıvamında çok kısa sürede pişiyor.
- Saca zeytinyağını koyun. Hafif ısınmaya başlayınca ciğerleri ekleyin.
- Suyunu salıp, renk değiştirene kadar kavurun. Sulu suluiken soğan, sarımsak ve biberleri ekleyin.
- Sebzeler solana kadar kavurmaya devam edin.
- Böbrek yağı ekleyin yağ eriyince en son olarak baharat ekleyin.
- Ocaktan alın maydanozlu, sumaklı piyaz ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder