Şeftalili İrmik Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 9 yemek kaşığı irmik
- 4, 5 su bardağı süt
- 12 yemek kaşığı şeker
- 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
- 3 adet şeftali
Süslemek için:
- Şeftali
Şeftalili İrmik Pastası Tarifi Yapılışı
- Tencereye irmik, süt, şeker ve limon kabuğu rendesini ekleyip devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
- Ocaktan alınca sudan geçirilmiş bir kaba yarısını döküp üzerine dilimlenmiş şeftalileri dizin.
- Kalan irmikli muhallebiyi üzerine döküp üstünü düzeltip buzdolabında iyice soğutalım.
- Kalıptan ters çevirip çıkarıp şeftali dilimleri ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder