Şehriyeli Tavuklu Anne Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk Suyu İçin ;
- 1 adet bütün tavuk
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 kereviz sapı
- 1 adet defne yaprağı
- 3-4 maydanoz sapı
- Soğuk su
Çorba İçin ;
- Yarım su bardağı tel şehriye
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım limon
- Maydanoz
Şehriyeli Tavuklu Anne Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tavuk suyu için ister kendiniz ister kasabınıza tavuğun göğsünü, kanatlarını ve butlarını ayırın.
- Kalan kemikler tavuk suyun ana malzemesi olacaktır. Göğüs ve kanatları başka bir yemek için ayırın.
- Butların derisini çıkarın ve yüksek bir tencereye tavuk karkas ve butları alın.
- Soğan kereviz sapı ve havucu kabaca doğrayın.
- Tencereye alın. Üzerini tamamen kapatacak kadar soğuk su ilave edin ve kapağını kapatmadan ocağa alın.
- Kaynamaya başladığında en kısık ateşe alın. Ara ara köpüğünü alarak 2 saat en kısık ateşte pişirin.
- Hazır olmadan yarım saat önce maydanoz saplarını ve defne yaprağını ilave edin.
- Kepçe kepçe süzgeç yardımı ile süzün. Tavuk butlarını ve karkasta kalan eti tiftikleyip kenara alın.
- Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin. Rendelenmiş havuç ilave edin.
- Daha sonra un ilave edip çok hafif kavurun. Yarım su bardağı soğuk su ilave edip karıştırın.
- Daha sonra tavuk suyunu ilave edin, kaynama noktasına getirin ve kısık ateşe alıp şehriyeleri içine alın. Köpüğünü alın.
- 5 dakika sonra ezilmiş veya çok ufak doğranmış sarımsak ilave edip limon suyunu sıkın.
- 3-4 dakika daha kısık ateşte pişirin. Ateşi kapatın ve ince doğranmış maydanoz ilave edip servis edin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder