Şehriyeli Tavuklu Anne Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk Suyu İçin ;
- 1 adet bütün tavuk
 - 1 adet havuç
 - 1 adet soğan
 - 1 kereviz sapı
 - 1 adet defne yaprağı
 - 3-4 maydanoz sapı
 - Soğuk su
 
Çorba İçin ;
- Yarım su bardağı tel şehriye
 - 1 adet havuç
 - 1 adet soğan
 - 2 diş sarımsak
 - 1 yemek kaşığı un
 - Yarım limon
 - Maydanoz
 
Şehriyeli Tavuklu Anne Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tavuk suyu için ister kendiniz ister kasabınıza tavuğun göğsünü, kanatlarını ve butlarını ayırın.
 - Kalan kemikler tavuk suyun ana malzemesi olacaktır. Göğüs ve kanatları başka bir yemek için ayırın.
 - Butların derisini çıkarın ve yüksek bir tencereye tavuk karkas ve butları alın.
 - Soğan kereviz sapı ve havucu kabaca doğrayın.
 - Tencereye alın. Üzerini tamamen kapatacak kadar soğuk su ilave edin ve kapağını kapatmadan ocağa alın.
 - Kaynamaya başladığında en kısık ateşe alın. Ara ara köpüğünü alarak 2 saat en kısık ateşte pişirin.
 - Hazır olmadan yarım saat önce maydanoz saplarını ve defne yaprağını ilave edin.
 - Kepçe kepçe süzgeç yardımı ile süzün. Tavuk butlarını ve karkasta kalan eti tiftikleyip kenara alın.
 - Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin. Rendelenmiş havuç ilave edin.
 - Daha sonra un ilave edip çok hafif kavurun. Yarım su bardağı soğuk su ilave edip karıştırın.
 - Daha sonra tavuk suyunu ilave edin, kaynama noktasına getirin ve kısık ateşe alıp şehriyeleri içine alın. Köpüğünü alın.
 - 5 dakika sonra ezilmiş veya çok ufak doğranmış sarımsak ilave edip limon suyunu sıkın.
 - 3-4 dakika daha kısık ateşte pişirin. Ateşi kapatın ve ince doğranmış maydanoz ilave edip servis edin.
Afiyet olsun 
Yorumlar
Yorum Gönder