17 Ekim 2019 Perşembe

Şehriyeli Tavuklu Anne Çorbası Tarifi

Şehriyeli Tavuklu Anne Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk Suyu İçin ;
  • 1 adet bütün tavuk
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 kereviz sapı
  • 1 adet defne yaprağı
  • 3-4 maydanoz sapı
  • Soğuk su
Çorba İçin ;
  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım limon
  • Maydanoz

Şehriyeli Tavuklu Anne Çorbası Tarifi Yapılışı



  1. Tavuk suyu için ister kendiniz ister kasabınıza tavuğun göğsünü, kanatlarını ve butlarını ayırın.
  2. Kalan kemikler tavuk suyun ana malzemesi olacaktır. Göğüs ve kanatları başka bir yemek için ayırın.
  3. Butların derisini çıkarın ve yüksek bir tencereye tavuk karkas ve butları alın.
  4. Soğan kereviz sapı ve havucu kabaca doğrayın.
  5. Tencereye alın. Üzerini tamamen kapatacak kadar soğuk su ilave edin ve kapağını kapatmadan ocağa alın.
  6. Kaynamaya başladığında en kısık ateşe alın. Ara ara köpüğünü alarak 2 saat en kısık ateşte pişirin.
  7. Hazır olmadan yarım saat önce maydanoz saplarını ve defne yaprağını ilave edin.
  8. Kepçe kepçe süzgeç yardımı ile süzün. Tavuk butlarını ve karkasta kalan eti tiftikleyip kenara alın.
  9. Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin. Rendelenmiş havuç ilave edin.
  10. Daha sonra un ilave edip çok hafif kavurun. Yarım su bardağı soğuk su ilave edip karıştırın.
  11. Daha sonra tavuk suyunu ilave edin, kaynama noktasına getirin ve kısık ateşe alıp şehriyeleri içine alın. Köpüğünü alın.
  12. 5 dakika sonra ezilmiş veya çok ufak doğranmış sarımsak ilave edip limon suyunu sıkın.
  13. 3-4 dakika daha kısık ateşte pişirin. Ateşi kapatın ve ince doğranmış maydanoz ilave edip servis edin.
    Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder